Rețete delicioase
Înapoi la

3 rețete cu făină de cocos pentru masa de Paște

3 rețete cu făină de cocos pentru masa de Paște

Andreea Constantin

Potrivit specialiștilor Niavis.ro, unul este unul dintre cei mai importanți producători români de alimente și superalimente, dar și un jucător important în domeniul distribuției de produse naturiste pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, făina de cocos este tot mai apreciată și căutată de clienți fiind o alternativă sănătoasă la făina de grâu obișnuită. Are indice glicemic scăzut, este bogată în fibre, are conținut scăzut de carbohidrați, conține grăsimi sănătoase și, totodată, este fără gluten, ceea ce o recomandă pentru persoanele cu sensibilitate ori intoleranță la gluten.

Făina de cocos este, așadar, un aliment sănătos, nutritiv, dar și foarte versatil, putând fi utilizată, ca înlocuitor pentru făina de grâu în multe rețete, supe, deserturi, inclusiv în prăjituri, brioșe, clătite și alte produse de patiserie. Chiar și în cozonacul de Paște. 

Iată 3 rețete creative cu făină de cocos pentru masa de Paște

În primul rând, făina de cocos poate fi folosită cu succes ca înlocuitor pentru făina obișnuită în multe rețete de copt. Puteți alege ca desert chiar pentru masa de Paște, rețete delicioase și sănătoase cu făină și zahăr de cocos, de exemplu, brioșe cu banane și ciocolată neagră. 

Făină de cocos și zahăr de cocos, în cantități egale (1 cană), 2 banane bine coapte zdrobite cu o furculița, amestecate cu unt, lapte cocos și ciocolată neagră (1/2 cană, fiecare) la care adăugați praf de copt și un vârf de sare, coaceți 20-25 de minute la cuptor și veți obține un desert cu adevărat savuros.

Făina de cocos poate fi întrebuințată ca și crustă pentru carne. Chiar și pentru carnea de miel, de ce nu?  Amestecați făina de cocos cu condimente, cum ar fi turmeric, paprika și usturoi, apoi presărați amestecul peste bucățile de carne și coaceți la cuptor.

Și, bineînțeles, pentru un plus de savoare și un gust deosebit, făină de cocos poate fi folosită, alături de făina de grâu și pentru tradiționalul cozonac.

De ce aveți nevoie pentru această delicatesă? 

Pentru cozonacul cu făină de cocos aveți nevoie de făină de grâu (500g), făină de cocos (100g), lapte de cocos (200ml), unt (100g), zahăr cocos (150g), 1 plic drojdie uscată, 3 ouă, coajă de la o portocală sau de la un lămâie, o linguriță de esență de vanilie, o linguriță de sare și, opțional 100 g stafide. 

Încălziți laptele de cocos și topiți untul într-un vas mic și lăsați-le să se răcească până ajung la temperatura camerei. Într-un castron mare, amestecați cele două tipuri de făină și zahărul de cocos. Adăugați drojdia uscată și sarea și amestecați bine. Apoi ouăle, coaja de portocală sau de lămâie și esența de vanilie și amestecați până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Adăugați laptele de cocos și untul topit și amestecați până când aluatul se îmbină și devine omogen. Framântați aluatul timp de 10 minute pe o suprafață bine presărată cu făină, adăugând stafidele. Puneți aluatul într-un bol ușor uns cu ulei, acoperiți cu o pânză și lăsați-l să crească timp de aproximativ o oră sau până când se dublează în dimensiune. Rupeți aluatul în 3 bucăți și împletiți-le, apoi așezați cozonacul într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. După ce lăsați cozonacul să crească timp de încă o oră, îl coaceți timp de 40-45 de minute, sau până când este rumenit și bine copt.

Și, bineînțeles, similar, tot combinată cu făina de grâu, puteți prepara și pasca cu făina de cocos, în aceeași proporție, 500 g făină de grâu combinată cu 100 g făină cocos. Pe lângă aportul nutritiv, invitații la masa de Paște vă vor aprecia creativitatea, dar și gustul deosebit.

Articolul urmator
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.