Review pentru Henna

Miercuri, 12.12.2012
de Andreea Baluteanu

Colorant vegetal, natural, Henna reprezinta o varianta sanatoasa a vopsirii parului. Te vei bucura de nuante frumoase, fara a te supune riscurilor pe care le presupun vopselele chimice. Parul tau va fi suplu, stralucitor, mult mai rezistent, debordand de sanatate, reconstruit, de la radacina pana la varfuri. Suna ideal, dar este oare adevarat? Sa descifram mitul hennei.

Colorant vegetal, natural, Henna reprezinta o varianta sanatoasa a vopsirii parului. Te vei bucura de nuante frumoase, fara a te supune riscurilor pe care le presupun vopselele chimice. Parul tau va fi suplu, stralucitor, mult mai rezistent, debordand de sanatate, reconstruit, de la radacina pana la varfuri. Suna ideal, dar este oare adevarat? Sa descifram mitul hennei.

Cum ti se pare Henna ? Voteaza!

5 (3)
Henna

Review-ul DIVAHAIR

Henna se extrage din frunzele uscate si pulverizate ale copacului ce poarta acelasi nume. E o alegere naturala, la care femeile au recurs din cele mai vechi timpuri, fie pentru ca intentionau sa isi imbogateasca parul cu reflexe delicioase, fie atunci cand vizau o culoare diferita de cea cu care le inzestrase mama natura. Cu ce ne ademenesc sustinatorii henna? Cu promisiunea unor nuante frumoase, o acoperire eficienta a firelor de par albe si o prevenire a aparitiei acestora, o diminuare a caderii parului, o infuzie de sanatate si hidratare oferita fibrei capilare si o formula lipsita de amoniac, usor de folosit.

Henna poate aparea in diverse variante, amestecata cu diferite ingrediente: cassia, coji de nuca, cafea, indigo, proteine de grau, etc. Variantele sub care e comercializata sunt le fel de numeroase, de la formula simpla, pe care o poti achizitiona de la Plafar, pana la sortimente de vopsea bio care au in componenta lor henna. Alegerea ramane doar a ta.

Mod de folosire: Se recomanda consultarea cu atentie a instructiunilor de aplicare, in functie de varianta aleasa, pentru ca, in ciuda afirmatiei producatorilor, vopsirea cu henna poate fi un proces destul de dificil. Spre deosebire de majoritatea vopselelor, henna se foloseste pe parul curat, deoarece nu necesita samponare, ci doar o clatire cu apa calda. Formula de pulbere vegetala se amesteca cu diverse ingrediente: vin rosu, ceai negru, pentru intensificarea nuantelor, masca de par, ulei de masline, galbenus de ou, cunoscute pentru proprietatile lor hidratante. Amestecul rezultat se aplica pe par, se acopera cu o folie protectoare si se lasa sa actioneze intre 1-6 ore, in functie de cat de rabdatoare esti si cat de persistente iti doresti sa fie rezultatele. Se clateste apoi cu apa calda din plin, pana ce produsul este eliminat complet din par.

Cel mai important avantaj al hennei? Faptul ca este un produs natural. Prin urmare, parul vopsit va capata nuante frumoase, va avea un aspect stralucitor, ca dupa un veritabil tratament nutritiv. Daca tii la sanatatea podoabei tale capilare, atunci vopsirea cu henna e o decizie cu adevarat inspirata. Firele albe sunt acoperite, fiind infuzate cu un pigment luminos, delicat. Pretul redus e un alt avantaj, desi el variaza, in functie de formula aleasa, de la 10 la 100 de lei.

De partea cealalta, dificultatea procesului poate fi descurajanta. Colorarea cu henna nu iti permite aplicarea unei vopsele chimice pentru o perioada de cel putin un an. Unele voci afirma ca nu se impaca bine cu parul foarte uscat. Mirosul poate fi deranjant, fiind extrem de puternic. De cele mai multe ori, nu ai garantia nuantei obtinute, depinzand foarte mult de pigmentul parului tau, de ingredientele alaturate hennei, de eficienta procesului de aplicare. Nu in ultimul rand, fii extrem de atenta la compozitia produsului ales, daca nu e henna 100% pura, te poti trezi ca esti protagonista unei vopsiri nu prea naturale, ba chiar cu potential de risc.

Insumand avantaje si dezavantaje, henna ramane alegerea ta. Daca esti gata sa infrunti pericolele prezentate mai sus, de dragul sanatatii parului tau, atunci ai gasit cu siguranta solutia castigatoare.