Aparatura modernă pentru cabinetele stomatologice

Aparatura modernă pentru cabinetele stomatologice

Andreea Constantin

Consultul periodic programat de fiecare dintre noi la cabinetul de stomatologie, ar trebui să ne ofere o experienţă plăcută, care să ajute la eliminarea temerilor şi fricilor specifice. Medicii stomatologi îşi întâmpină pacienţii cu multă amabilitate, fiind deschişi la o comunicare cât mai directă şi transparentă, tocmai pentru a putea aplica cu uşurinţă tratamentele şi procedurile necesare.

Confortul pacientului din cabinetul de stomatologie,  îmbunătăţit cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie

Una dintre modalităţile prin care se poate acţiona asupra confortului pe care pacientul ar trebui să îl simtă în cabinetul stomatologic, o reprezintă aparatura de ultimă generaţie. Procedurile executate cu precizie şi rapiditate, timpul scurt de stat pe scaunul stomatologic, perspectiva rezultatelor rapide, combinate cu tratamente care au rolul de a diminua durerea şi de a facilita o recuperare uşoară, transformă orice vizită la cabinetul de stomatologie într-o experienţă plăcută şi uşor de gestionat. 

Aparatura modernă, suport pentru medicul stomatolog

Fiecare medic stomatolog este recomandat de experienţa sa şi de abilităţile profesionale pe care le deţine. Pentru a-şi spori performanţele şi pentru a veni cu şi mai mult profesionalism în întâmpinarea nevoilor pacienţilor, un medic stomatolog va apela întotdeauna cu încredere la aparatura de ultimă generaţie destinată efectuării procedurilor stomatologice, se va informa permanent şi va adopta cele mai inovative şi moderne metode de lucru. Târgurile de specialitate ies la rampă cu aparatură medicală şi accesorii de ultimă generaţie, create de producători celebri în domeniu, astfel că fiecare medic stomatolog, indiferent de ramura în care activează, va putea alege dispozitivele care îi vor facilita munca.

Microscopul endodontic, necesar într-un cabinet stomatologic

Contextul cel mai frecvent care ne trimite la cabinetul stomatologic, indiferent de vârstă, este cel în care manifestăm carii care au afectat mai mult sau mai puţin un dinte. Fie că o carie este depistată din timp, fie că deja a pătruns în structura dintelui şi i-a afectat ţesuturile, ramura endodonţiei, răspunzătoare de biologia şi patologia interiorului dintelui, va viza aplicarea celor mai eficiente proceduri prin care dintele va fi salvat. Astfel, folosind un microscop endodontic performant, medicul stomatolog va putea efectua cu mută exactitate proceduri de prevenţie, diagnosticare şi tratare. Obturarea canalului unui dinte deteriorat masiv, reprezintă o procedură complexă, însă folosindu-se de facilităţile pe care le oferă un microscop special destinat acestui palier, medicul va efectua cu rapiditate obturaţia de canal, va curăţa şi steriliza aria, sigilând prin aplicarea unei  plombe, astfel încât dintele să fie funcţional şi eficient în continuare. Tot microscopul endodontic va ajuta şi în intervenţiile mai severe, precum cele în care dintele este distrus şi necesită aplicarea procedurilor specifice proteticii, respectiv înlocuirea dintelui pierdut cu o coroniţă dentară. 

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Ce prințesă modernă ai fi?
Incepe quiz
Ce prințesă modernă ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.