A murit Paco Rabanne, simbolul eleganței absolute

A murit Paco Rabanne, simbolul eleganței absolute

Alida Enache

Moment trist pentru lumea modei și nu doar! Simbolul eleganței absolute, Paco Rabanne, a murit în casa sa din Franța, astăzi, 3 februarie, la 88 de ani. Designerul spaniol era cunoscut pentru creațiile sale inedite de modă, dar și pentru parfumurile care-i poartă numele.

O pierdere imensă pentru lumea modei! Astăzi, 3 februarie, faimosul creator de modă și parfumier Paco Rabanne s-a stins din viață. Avea 88 de ani și și-a dat ultima suflare chiar la el acasă, în Franța. Decesul său a fost confirmat de Puig, compania mamă a mărcilor sale, care a declarat că acesta "a marcat generații cu viziunea sa radicală asupra modei, iar moștenirea sa va dăinui în continuare".

Pe numele său real, Francisco Rabaneda Cuervo, s-a născut în ziua 18 februarie 1934, la Pasaia (Gipuzkoa). Era fiul unui general andaluz loial Republicii, Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împușcat în Santoña în 1937. Mama sa era bască, militantă și membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE).

Designerul era recunoscut nu doar pentru creațiile sale inedite de modă, dar și pentru parfumurile pe care le-a lansat pe parcursul timpului și care au devenit unele dintre cele mai vândute din lume.

Imagine cu Paco Rabanne în tinerețe

"El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX și moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație", se arată în declarația făcută de către marca sa pe rețelele de socializare.

Spaniolul a devenit cunoscut la nivel internațional în anii 1960, iar timp de 39 de ani a făcut istorie în industria modei. A început prin a crea accesorii pentru branduri de renume precum Givenchy, Balenciaga sau Dior, iar în 1963 și-a prezentat prima colecție de costume, creată într-un mod excentric cu plastic, hârtie și aluminiu. După ce a construit în întreg imperiu în industria modei, în 1999, s-a retras din activitate și a mai fost văzut cu rare ocazii în public.

În anul 2010, Paco Rabanne a primit National Fashion Design Award pentru "inovația sa și contribuția în toate domeniile culturii secolului XX".

Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986, însă activitatea casei de modă Paco Rabanne a fost reluată abia în anul 2011, iar prima colecție lansată atunci a fost semnată de designerul indian Manish Arora. Ulterior, începând cu anul 2013, cârmele afacerii au ajuns în mâinile francezului Julien Dossena.

Drum lin printre stele!

Citește și: Vedete din România abandonate de părinți și poveștile lor cutremurătoare

Surse foto: Getty

Surse articol: BBC, WWD, News.sky

Articolul urmator
O femeie însărcinată a murit în Spitalul Județean Bacău. Familia vrea explicații de la cadrele medicale: „Trei medici au spus că are o cădere psihică”
O femeie însărcinată a murit în Spitalul Județean Bacău. Familia vrea explicații de la cadrele medicale: „Trei medici au spus că are o cădere psihică”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.