Cât costă o masă copioasă la terasa lui Rică Răducanu din Neptun! „Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă!"

Cât costă o masă copioasă la terasa lui Rică Răducanu din Neptun! „Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă!"

Lorena Pintilie

Una dintre marile legende ale fotbalului românesc, Rică Răducanu, a intrat de curând în domeniul HoReCa, după ce și-a deschis o afacere pe litoral. Prețurile accesibile cu care turiștii sunt întâmpinați la restaurantul fostului fotbalist atrag clienții într-un număr impresionant. Ești curios/curioasă să afli cât costă o ciorbă țărănească sau o porție de cartofi prăjiți la cherhanaua lui Răducanu? Vezi în rândurile de mai jos!

Turiștii de pe litoralul românesc abia așteaptă să treacă pragul terasei lui Rică Răducanu, fostul portar a Rapidului. Pe lângă prețurile accesibile, clienții își doresc să ajungă la cherhanaua renumită și pentru faptul că marea legendă este și ospătar din când în când. Și ce este mai bine venit decât o masă bună servită de însuși portarul echipei naționale a României de la Campionatul din 1970?

Reacția Marei Bănică cu privire la neregulile din taberele pentru copii. „Vreau ca părinții să știe că este extrem de riscant să își trimită vara asta copiii aici”

Răducanu și-a descoperit recent afinitatea pentru domeniul turistic, după ce a preluat, renovat și redeschis „Sirena”, o terasă care aparținea familiei de generații întregi. Turiștii care au ajuns pe plaja din Neptun și-au dorit să-i facă o vizită fostului fotbalist, care nu numai că poate fi găsit la aproape orice oră, ci de multe ori, servește clienții ca un adevărat ospătar.

Am redeschis terasa, e curat, e renovat. Prețurile nu au crescut prea mult, nu are cum cu foarte mult, pentru că vărul Costică și fiul lui, Marian, au fermă, acasă, ei stau lângă Constanța, sunt producători. Au porci, vaci, dar și legume, deci nu iau din altă parte și să pună mai mult. Toți suntem o familie, ne gospodărim, gândim totul ca să fie bine pentru turiști. Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă! Mai stăm la un banc, la o vorbă bună, la o glumă. Adesea mai servesc și eu, sunt și chelner, mai gestionez treaba, mă implic. Oamenii mă iubesc și mereu zic: 'Hai, să mâncăm, la terasa lui Rică!', așa a rămas vorba, pe acolo, prin Neptun!”, declara Răducanu în urmă cu câteva zile.

Cât costă o masă copioasă la „Terasa lu’ Rică”?

Clienții care au ajuns la mesele restaurantului susțin că „prețurile sunt pentru toate buzunarele”. Chiar dacă Rică a mărit costurile față de anul trecut, turiștii se declară mulțumiți, spunând că prețurile sunt accesibile în comparație cu alte stațiuni ale litoralului românesc.

De pildă, o porție de tochitură de pește cu mămăliguță costă 33 de lei, iar un platou țărănesc cu mezeluri și brânzeturi autohtone ajunge până la 40 de lei. Ciorba, care este printre cele mai căutate preparate din meniu, costă 19 lei, pentru o porție de mititei cu muștar românii trebuie să scoată din buzunar 4,5 lei per bucată, iar cartofii prăjiți au ajuns la 15 lei, însă „dintr-o porție te saturi”, declară clienții.

Tânărul care duce tradiția românească mai departe. Povestea uimitoare a lui Andrei, care țese covoare la război de când avea 12 ani

Pentru preparatele din paste românii plătesc în medie 23 de lei, iar o pizza medie ajunge la 29, în funcție de topingurile cerute. Cât despre băutură, o halbă de bere costă 8 lei, iar răcoritoarele puțin peste 9. Când vine vorba despre cocktail-uri, Răducanu recunoaște că prețurile sunt mai ridicate, însă calitatea este asigurată, iar cantitatea, una considerabilă.

Turiștii sunt mai mult decât mulțumiți de mâncarea și serviciile prestate de angajați și de însuși Rică Răducanu. Ba mai mult, în recenziile online, majoritatea clienților au lăudat terasa fostului portar și au avut numai urări de bine la adresa acestuia. Un internaut i-a făcut o reclamă impecabilă pe un grup de Facebook numit „Vacanțe sub 500 de euro”, spunând că „Dac-o iei la pas spre Jupiter n-ai cum să nu te ‘împiedici’ și de terasa Sirena a lu'nea Rică Răducanu (portarul naționalei României din anii 70' -80' … are și acum palmele 'micuțe ' cât ceafa de bulgar). Dacă nu-l găsești c-o halbă-n mână, pe terasă, sigur dai de el în spatele ei, pe aleea de lângă lac unde-și etalează și acum talentul fotbalistic magistral cu care a încântat generații întreg”.

Surse foto: Facebook - FC Rapid 1923

Surse articol: Click!, Cancan 

Articolul urmator
O gimnastă de performanță și-a dedicat viața lui Dumnezeu. A devenit maica Ecaterina și „mamă" pentru 150 de copii
O gimnastă de performanță și-a dedicat viața lui Dumnezeu. A devenit maica Ecaterina și „mamă" pentru 150 de copii
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.