Fiul lui Laurențiu Reghecampf a avut un derapaj scandalos în mediul online. "Israelul merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş"

Fiul lui Laurențiu Reghecampf a avut un derapaj scandalos în mediul online. "Israelul merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş"

Anca Marcus

Un comentariul lăsat de fiul antrenorului român de fotbal, Laurențiu Reghecampf, referitor la Israel, a stârnit un val de reacții puternice și indignare în mediul online.

Luca Reghecampf, fiul cel mai mare al celebrului antrenor, a publicat în mediul online un mesaj controversat, cu privire la un eveniment tragic petrecut în Cisiordania, în care doi cetățeni israelieni au fost împușcați mortal într-o spălătorie auto.  

La scurt timp după acest eveniment tragic, Luca Reghecampf a comentat la o postare a site-ului de ştiri londonez Middle East Eye, făcând referire la atacul mortal care a avut loc în urmă cu câteva zile. Ca răspuns la un alt comentariul lăsat de un utilizator, Luca a scris: „Singurul lucru pe care Israelul îl merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş.” Acesta adăugând şi o emoticon zâmbitor la final.

Comentariul său, care acum a fost șters, a stârnit furia și dezaprobarea multora. De asemenea, la scurt timp de la reacțiile generate, Luca Reghecampf și-a șters contul de Instagram.

Cu toate acestea, mesajul său nu a trecut neobservat. Organizația "StopAntisemitism," o grupare din SUA care monitorizează și dezvăluie actele antisemitismului, a făcut o captură a comentariului lui Luca și l-a distribuit în mediul online. Grupul a condamnat cu fermitate afirmațiile tânărului, exprimându-și dezgustul față de astfel de opinii și subliniind că toleranța față de astfel de comportamente nu este acceptabilă.

Tată și fiu israelieni, uciși într-un incident tragic în Cisiordania

La data de 19 august 2023, două persoane israeliene, tată și fiu, au fost atacate și ucise cu sânge rece într-un sat palestinian numit Huwara. Polițiștii au indicat că presupusul atacator ar fi fost un palestinian înarmat, iar incidentul a avut loc într-o regiune marcata de tensiuni și conflict în cursul anilor, în Cisiordania, teritoriu disputat între israelieni și palestinieni. Armata din Israel îl caută activ pe un membru palestinian suspectat de atacul armat. Nu se știe încă de ce cei doi israelieni se aflau în zona palestiniană.

Tensiunile dintre Israel și Palestina rămân foarte mari din cauza colonizării israeliene și a operațiunilor de securitate împotriva atacurilor palestiniene. Anul acesta, 28 de oameni au pierit în atacuri împotriva Israelului. În Cisiordania, cel puțin 173 de palestinieni au fost omorâți în confruntări cu forțele militare israeliene sau în încercarea de a comite atacuri.

Laurențiu Reghecampf își cere scuze pentru mesajul fiului său

La scurt timp de la iscarea scandalului online, după mesajul publicat de către fiul său Luca, Laurențiu Reghecampf și-a cerut scuze public pentru mesajul fiului său, spunând că nu șe aștepta la astfel de gesturi din partea lui.

1. Nu am avut cunoştinţă şi nu încurajez în absolut niciun mod transmiterea în spatiul public a unor astfel de afirmaţii care sunt nu numai profund jignitoare la adresa unui întreg popor, dar sunt şi de natură să creeze amintiri extrem de dureroase pentru toţi cei care au trecut prin coşmarul Holocaustului.

2. Deşi fiul meu este major şi pe deplin responsabil pentru absolut toate faptele sale, am luat legătura cu el în cursul zilei de astăzi şi i-am explicat gravitatea unei astfel de afirmaţii precum şi consecinţele chiar şi legale pe care le presupune diseminarea în spaţiul public a unei astfel de afirmaţii.

3. Cred că în urma discuţiei purtate, acesta a înţeles semnificaţia profund negativă a afirmaţiei sale şi îşi cere scuze sincer pentru toate efectele negative ale acesteia.

4. Recunosc că am fost absolut surprins de mesajul transmis de fiul meu major în spaţiul public, cu atât mai mult cu cât nasul lui de botez este un cetăţean israelian, de religie mozaică, care i-a povestit, în mai multe rânduri, impactul ororilor Holocaustului asupra poporului evreu.

În calitate de părinte, nu pot decât să îmi cer cele mai sincere scuze oricărei persoane care s-a simţit jignită de aceasta afirmaţie a fiului meu major, Luca”, a fost mesajul publicat de celebrul antrenor Laurenţiu Reghecampf.

Luca Reghecampf, răsfățat de tatăl lui 

Luca, fiul cel mare al antrenorului Laurențiu Reghecampf, are 21 de ani și este născut din prima căsătorie a tatălui său cu Mariana Pfeiffer. Tânărul re o relație foarte strânsă cu tatăl său, care la petrecerea de majorat a fiului său i-a făcut un cadou inedit, un Toyota Land Cruiser cu o valoare de catalog de 67.000 de euro.

Tânărul a fost de mai multe ori în vizorul presei, datorită relației pe care a avut-o cu fosta gimnastă Asiana Peng.

În prezent, Luca menține o legătură strânsă cu Anamaria Prodan, fosta soție a tatălui său. Impresara nu ezită să își exprime public, cu orice ocazie, afecțiunea pentru Luca, subliniind că legătura lor rămâne puternică chiar și după divorț.

În final, astfel de contexte sensibile, orice comentariu poate avea un impact puternic, drept urmare, în cadrul unor discuții publice cuvintele trebuie măsurate cu atenție.

Tu ce părere ai despre comentariul lăsat de Luca Reghecampf? 

Citește și Tragedia neștiută din viața lui Laurențiu Reghecampf

Surse foto: instagram.com

Surse articol: as.ro, playtech.ro, algemeiner.com

Articolul urmator
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.