Un bărbat de 40 de ani a atacat un grup de copii în Germania pentru că vorbeau limba ucraineană

Un bărbat de 40 de ani a atacat un grup de copii în Germania pentru că vorbeau limba ucraineană

Anca Marcus

Un bărbat vorbitor de limba rusă a atacat un grup de copii în orașul german Einbeck pentru că vorbeau ucraineană. Mai mult, acesta a aruncat un copil de 10 ani peste balustrada unui pod, într-un canal. A fost deschisă o anchetă privind tentativa de omor.

Incidentul ar fi avut loc pe 26 august. Potrivit informațiilor oferite de poliție, un bărbat în vârstă de 40 de ani a agresat doi copii nevinovați și le-ar fi ordonat să vorbească în limba rusă, spunându-le că Ucraina a început conflictul. Nu se cunoaște cetățenia individului, însă, acesta vorbea limba rusă.

Inițial, bărbatul a tras de păr o fetiță, iar apoi a luat un băiat de doar 10 ani și l-a aruncat peste balustrada unui pod, proiectându-l într-un canal. În urma căderii, băiatul a suferit leziuni la cap și la piciorul stâng, din cauză că s-a lovit de grinzile de fier ale podului. Ulterior, agresorul a aruncat cu o sticlă către copil, lovindu-l de această dată la umăr, după care a fugit de la locul faptei. 

Ce spun autoritățile germane 

Potrivit autorităților are în jur de 40-45 de ani și era era îmbrăcat cu o cămașă albastră, șapcă neagră și pantaloni scurți. Poliția, care încă îl caută pe agresor, a deschis o anchetă pentru tentativă de omor. Procurorul general consideră atacul motivat politic.

Ucrainenii, victime ale agresiunii susținătorilor Rusiei în Europa

Acest incident nu este singular. În cei aproape doi ani de conflict, mai mulți ucraineni au fost victimele unor agresiuni din partea susținătorilor Rusiei.

Iulia Prokhorova, o figură cunoscută pentru acțiunile ei pro Rusia, a devenit subiectul mai multor astfel de incidente. Anul trecut, în centrul Vienei, ea ar fi agresat două tinere refugiate ucrainene. Rusoaica le-a adresat comentarii precum "Să vă ia naiba cu Ucraina voastră!" și "Hai să facem un referendum în Herson!".

Ucraina în fața migrației masive

De la începutul invaziei ruse din Ucraina în februarie 2022, peste 8 milioane de ucraineni au căutat siguranță în alte țări europene, conform datelor Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați. Cei mai afectați sunt femeile și copiii, care reprezintă aproximativ 90% din totalul refugiaților.

Aproximativ 4,8 milioane dintre aceștia au primit sprijin prin diverse programe europene de protecție. Pe lângă aceștia, au fost înregistrate 18,1 milioane de plecări din Ucraina și 9,9 milioane de întoarceri în țară.

Polonia găzduiește cel mai mare număr de refugiați ucraineni, adăpostind aproximativ 1,5 milioane de persoane, urmată de Germania, Republica Cehă, Italia și altele. De asemenea, alte țări în care numărul refugiaților ucraineni depășește pragul de 100.000 includ Republica Moldova, România, Slovacia și Franța.

Este o criză umanitară de amploare, cu impact asupra multor vieți. Solidaritatea și compasiunea noastră pot contribui la reducerea suferinței și la construirea unui viitor mai bun pentru toți cei implicați.

Citește și „A trecut la 5 ani singur granița, plângând și tremurând cu o ciocolățică și o pungă cu haine în mână”

Surse foto: Pexels

Surse articol: Gândul, Digi24, Hotnews, Ziare.com, Digi24

Articolul urmator
Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut
Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut
Ce limba straina ar trebui sa inveti?
Incepe quiz
Ce limba straina ar trebui sa inveti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.