Cum sa incepeti un blog de fotografie folosind WordPress

Cum sa incepeti un blog de fotografie folosind WordPress

Andreea Constantin

Daca aveti un talent "special" pentru a face fotografia potrivita la momentul potrivit inseamna ca foarte probabil aveti tot ce este necesar pentru a deveni un fotograf profesionist. Cu toate acestea, aveti nevoie si de un public care sa  vada fotografiile iar intre dvs. si publicul dvs. veti avea nevoie de un blog bine conceput. In continuare vom detalia cum puteti construi un blog de fotografie spectaculos cu WordPress.

Pasul 1: Obtineti elementele esentiale

Alegeti un nume de domeniu web

Pentru multi fotografi, site-ul lor se va avea un nume de domeniu in formatul NumePrenume.ro (sau alta extensie de domeniu). De cele mai  multe ori, este o solutie foarte buna insa in anumite cazuri puteti avea surpriza (neplacuta) de a descoperi existenta altor fotografi cu acelasi sau un nume asemanator. In acest caz, aveti urmatoarele solutii pentru gasirea unui nume de domeniu original:

  • Folositi initialele numelui dvs.

Gasiti o pereche unica a initialelor si a numelui dvs. complet pentru a vedea daca ajungeti la o solutie suficient de simpla pentru ca oamenii sa va gaseasca.

  • Utilizati extensiile noi de domenii
    Extensiile noi de domenii va dau posibilitatea de a obtine un nume de domeniu original. Puteti utiliza extensii precum
    .club,
    .community,
    .design,
    .photo,
    .photography,
    .photos,
    .pics,
    .pictures, etc.
    pentru a crea un nume de domeniu memorabil.

Achizitionati un pachet de gazduire web

Inregistrati numele de domeniu si achizitionati un pachet de gazduire web din acelasi loc, de la aceeasi companie - va fi mult mai simplu sa le gestionati ulterior. Acest lucru inseamna ca o decizie importanta va fi sa alegeti gazda web.
Insa, ca fotograf care probabil a cheltuit mult pe aparatura, bugetul dvs. poate fi limitat. In acest caz vestea buna este ca puteti achizitiona un pachet de gazduire web partajata (shared) de la un furnizor de hosting precum HostX.ro, care sa va permita sa va publicati website-ul online cat mai curand posibil.

Instalati WordPress

Exista diferite platforme de blogging. Insa daca va pricepeti mai mult la fotografie decat la web design  nu este nevoie sa complicati lucrurile sau sa reinventati roata. Unii provideri de hosting ofera instalare WordPress cu un singur click, un mod grozav de a incepe sa va construiti blogul.

Pasul 2: Construiti blogul

Luati in considerare obiectivele dvs. Nu este de dorit sa schimbati tema blogului la fiecare 6 luni.

Alegeti o tema WordPress potrivita nisei dvs.

Daca nu le aveti deja, cautati cat mai multe informatii despre nisa in care va desfasurati activitatea. Identificati o tema WordPress care se aliniaza perfect cu obiectivele dvs.

  • Pentru fotografie personala, puteti opta pentru un blog minimalist, care va pune accent pe fotografii si mai putin pe alte aspecte
  • Pentru fotografie profesionista, cautati teme WordPress cu „portofoliu”. Veti avea nevoie de navigare intuitiva, astfel incat utilizatorii sa poata afla cum sa va contacteze.
  • Pentru fotografia de nunta, puteti respecta aceleasi principii ca majoritatea fotografilor profesionisti. Dar retineti cine este publicul dvs. tinta (mirii).

Familiarizati-va cu WordPress

WordPress va fi noul dvs. cel mai bun prieten. si, ca orice prieten, va trebui sa-i invatati ciudateniile pentru a avea o relatie perfecta cu el. Obisnuiti-va in special cu urmatoarele elemente de meniu:

  • Pagini (pagina Home, Despre noi, Contact, etc.)
  • Posturi (aici veti incarca fotografiile sau povesti scurte legate de imagini)
  • Aspect (aici personalizati tema blogului dvs.)
  • Pluginuri (personalizati blogul cu functionalitati noi pentru a imbunatati experienta utilizatorului)

Pasul 3: Ramaneti consecvent (si alte cateva sfaturi)

Odata ce ati urmat pasii  de mai sus, veti avea un site web pentru blogul dvs. de fotografie. De acum inainte succesul dvs. depinde in intregime de abordarea dvs. pentru intretinerea si promovarea websitului.
Cel mai important lucru este sa postati consecvent. Daca nu va actualizati in mod regulat blogul de fotografie, nu veti sti niciodata ce fotografii vor rezona cu oamenii.

Alte cateva sfaturi pentru a va folosi blogul in moduri constructive

In primul rand, incearcati sa experimentati! Uneori, succesul poate veni din experimente. Experimentati si dezvoltati-va abilitatile impreuna cu blogul.
Puteti incerca piete noi. Nu va limitati la fotografia pentru nunta. Experimentati cu arta culinara, angajati un model pentru o sesiune foto, creati noi categorii in blogul dvs., astfel incat publicul sa tina pasul cu toate lucrurile diferite pe care le faceti.
Orice ati face, blogul dvs. va functiona doar daca urmati acesti pasi de baza.

De ce ar trebui fotografii sa isi construiasca blogul cu WordPress?
1. WordPress este foarte intuitiv
Configurarea unui site WordPress este la fel de simpla precum urmarea unor instructiuni de baza, chiar daca nu ati vazut niciodata o linie de cod.
2. Puteti alege o tema pentru portofoliu imagini
Exista numeroase teme pe care le puteti utiliza pentru a crea portofolii de imagini. Nu trebuie decat sa cautati o tema, sa o activati si sa importati propriile fotografii.
3. Exista mai multe plugin-uri dedicate pentru fotografi
Un alt avantaj al WordPress fata de alte website buildere este numarul de pluginuri disponibile. Practic, daca doriti sa adaugati functionalitati blogului dvs. o puteti face cu un plugin precum Photography Management, Photo Gallery by 10Web, Photo Engine, Smush.
 
Un site web sau un blog ii ajuta pe oameni sa va gaseasca, va permite sa va aratati lumii talentul si va stabileste credibilitatea.

Articolul urmator
Porți sau nu cruce la gât? Află care este semnificația acestui simbol în diferite culturi și religii
Porți sau nu cruce la gât? Află care este semnificația acestui simbol în diferite culturi și religii
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.