Totul despre scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta din 1986 care va putea fi deschisă abia în 2085

Totul despre scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta din 1986 care va putea fi deschisă abia în 2085

Ramona Jurubita

Regina Elisabeta a II-a nu a plecat dintre noi fără să lase ceva în urmă. Pe lângă lecțiile importante pe care le-a oferit tuturor celor care i-au admirat parcursul, Majestatea Sa a lăsat și „un plic misterios” ce nu va putea fi deschis prea curând. Este vorba despre o scrisoare al cărei conținut va fi dezvăluit abia în anul 2085.

Regina care a intrat în istorie ca fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a scris, în 1986, o scrisoare pentru cetățenii din Australia. Potrivit Daily Mail, documentul stă ascuns și astăzi într-un seif dintr-o casă victoriană de pe teritoriul australian. Mama Regelui Charles a dat ordin ca această scrisoare să fie citită abia în 2085, așa că toată lumea mai are de așteptat încă 63 de ani până când va afla ce informații prețioase a așternut regina pe hârtie.

Imagine cu un stilou așezat pe o scrisoare, peste care este atașată o fotografie cu Regina Elisabeta a II-a.

Au trecut doar 36 de ani de la data redactării, moment în care Elisabeta a II-a se afla într-o vizită la Sydney. Se pare că a lăsat instrucțiuni clare pentru primăria orașului, astfel încât angajații din 2085 să știe când și cum să comunice oamenilor conținutul scrisorii.

„Salutări. Într-o zi asupra căreia vă veți decide dumneavoastră, din anul 2085, vă rog să deschideți acest plic și să citiți scrisoarea, cetățenilor din Sydney.”, a fost mesajul reginei.

Clădirea victoriană în care a fost plasat la loc de cinste acest document a fost inaugurată în 1898, în scopul celebrării Reginei Victoria, cu ocazia Jubileului de Diamant.

De menționat este faptul că în 1999, în Australia a avut loc un referendum ce îi invita pe cetățeni să aleagă dacă țara lor va deveni sau nu republică. La acel moment, 54% din populație a fost de partea reginei, care a rămas de atunci șeful statului. Astfel că funcția de șef de stat a monarhului a rămas validă și, după moartea sa, a fost preluată de moștenitorul direct la tron, Charles al III-lea. Acesta a fost încoronat ca rege la vârsta de 73 de ani pe 10 septembrie, la două zile de la decesul Elisabetei a II-a.

El a ținut un discurs emoționant, în care a vorbit și despre aprecierea profundă pe care i-o poartă regretatei sale mame, dar și despre exemplul pe care ea l-a lăsat tuturor.

„Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viață și al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare și devotament. Chiar acum când jelim, îi mulțumim pentru această viață de credință. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de datoriile și responsabilitățile serioase care îmi revin acum mie.”, a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său.

Pentru a marca importanța domniei Reginei Elisabeta a II-a, actualul rege a decretat ziua în care vor avea loc funeraliile mamei sale ca sărbătoare legală pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Citește și: Ce se va întâmpla după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Surse foto: Getty, Unsplash

Surse articol: TimesnownewsIndiatodayDailymail

Articolul urmator
Ce sacrificii a ajuns să facă Oana Lis pentru a-l putea îngriji pe Viorel: „Nu am vrut să mai cerșesc”
Ce sacrificii a ajuns să facă Oana Lis pentru a-l putea îngriji pe Viorel: „Nu am vrut să mai cerșesc”
Care este arma ta secreta?
Incepe quiz
Care este arma ta secreta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.