7 beauty devices în care merită să investești

7 beauty devices în care merită să investești

Redactor Raluca Margean

În ultima perioadă, există un interes crescut pentru dispozitivele de beauty pe care le poți cumpăra și folosi în confortul casei tale. În timp ce unele din aceste beauty devices sunt o adevărată comoară pentru orice femeie, altele pot fi extrem de dezamăgitoare, deoarece nu fac tot ce promit sau produc efecte secundare dăunătoare pentru sănătate. Am adunat în acest articol o listă cu dispozitivele de beauty despre care noi credem că te-ar putea ajuta în rutina ta de îngrijire!

De ce să investești în dispozitive de beauty?

Datorită tehnologiei, astăzi avem acces la o mulțime de dispozitive de beauty pe care să le putem folosi de-acasă. Este mai ușor ca niciodată să avem grijă de aspectul nostru, cu ajutorul măștilor de față cu LED, dispozitivelor de microneedling, instrumentelor inovatoare de machiaj sau aparatelor IPL de epilat acasă. Interesul pentru astfel de dispozitive este atât de mare, încât, potrivit cercetărilor de marketing, se așteaptă ca dimensiunea pieței de beauty devices să crească cu o rată de 21,3% până în 2030.

Tehnologia devine din ce în ce mai bună, mai sigură și mai rentabilă, ceea ce determină tot mai multe persoane să-și achiziționeze astfel de aparate. Aceste dispozitive sunt ușor de folosit și devin din ce în ce mai rezonabile din punct de vedere financiar.

Un alt motiv pentru care popularitatea acestor dispozitive crește este datorită timpului pe care-l poți economisi, având grijă acasă de pielea ta. Acum, te poți bucura în pauza de lucru de propriul centru spa, oricând ai nevoie, fără să fie nevoie să aștepți un loc liber la salon ori să te deplasezi.

7 dispozitive de beauty pe care să le cumperi

Chiar dacă ai la dispoziție multe astfel de echipamente, nu toate ar trebui folosite acasă. Unele tratamente au nevoie de un medic dermatolog, de aceea este important să le faci în cabinete de specialitate.

Alte proceduri cosmetice mai ușoare pot fi făcute la tine acasă, însă trebuie să alegi cu atenție aparatul, pentru a evita incidentele neplăcute. Nu te uita neapărat la ce este trendy într-un anumit moment, ci încearcă să vezi ce anume ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, nu tot ce este scump este și bun, așadar atenție la ce alegi!

Iată câteva beauty devices pe care le poți integra și tu în rutina ta de îngrijire a pielii:

1. Mini-dispozitiv de tonifiere a feței cu microcurent

Dispozitiv de tonifierea feței cu microcurent
Sursa foto: iStock.com

Tehnologia cu microcurent ajută la tonifierea mușchilor feței, reducând, în același timp, aspectul liniilor fine și al ridurilor. Dispozitivul se poate folosi timp de 3-5 minute seara, înainte de culcare, cu un ulei facial.

Trebuie să știi că, la fel ca și exercițiul fizic, rezultatele microcurentului se bazează aproape în întregime pe consistență, de aceea ar trebui să folosești aparatul în mod regulat. Specialiștii recomandă utilizarea aparatelor cu microcurent între 5-7 zile pe săptămână în primele 2 luni pentru a crea schimbări reale în piele, apoi de 2-3 ori pe săptămână pentru întreținere.

2. Dispozitiv de regenerare facială cu microneedling

Femeie care își face tratament cu microneedle
Sursa foto: iStock.com

Un dispozitiv de microneedling arată ca o rolă acoperită cu ace minuscule. Perforarea pielii cu găuri minuscule stimulează producția de colagen și, în esență, începe procesul natural de vindecare al pielii. Pielea arată mai radiantă de la prima utilizare, iar porii par mai mici. De asemenea, microneedling ajută la ameliorarea cicatricilor lăsate de acnee și hiperpigmentării. Unele rollere de microneedling au o lumină LED roșie pentru a stimula și mai mult producția de colagen și, de asemenea, au un capac suplimentar care ajută la calmarea și reumplerea pielii.

IMPORTANT! Specialiștii recomandă folosirea unui dispozitiv cu ace mai mici de 0,5 mm lungime. De asemenea, este important să-ți cureți bine pielea și să dezinfectezi aparatul înainte de utilizare. Evită să-l folosești dacă ai răni, tăieturi sau abraziuni pe față, acnee activă sau orice altă afecțiune a pielii care te-ar putea predispune la răni sau infecții.

3. Role faciale de cuarț/jad

Roller facial roz pe un prosop
Sursa foto: Pexels.com

Aceste aparate promit că reduc umflarea feței, promovează circulația sângelui și drenajul limfatic. Rolele faciale se folosesc cel mai bine după aplicarea unei măști cu folie. Se rulează peste mască, pe toată fața, într-o mișcare circulară, pentru a ajuta conținutul măștii să se infiltreze mai bine în piele. De asemenea, îl mai poți folosi ca un masaj pentru față, recomandarea specialiștilor fiind să-l introduci în frigider timp de o oră înainte de aplicare, astfel încât după masaj să te simți împrospătată.

4. Steamer facial (spa de baie cu aburi pentru față)

Dispozitiv pentru tonifiere față cu aburi
Sursa foto: iStock.com

Vaporii din apa încălzită deschide porii, ceea ce ajută la absorbirea în profunzime a ingredientelor aplicate imediat după abur. Aburirea facială creează, de asemenea, o suprafață umedă a pielii, permițând cremelor hidratante să păstreze un plus de hidratare și apă. Un alt beneficiu este îmbunătățirea circulației, ceea ce face ca pielea să pară vizibil mai netedă, elastică și plină.

Steamerul facial poate fi eficient și împotriva punctelor negre, deoarece înmoaie pielea și ajută la eliberarea impurităților, bacteriilor și uleiurilor prinse în pori.

5. Dispozitive cu lumină LED pentru tratarea acneei

Mască LED cu lumină roșie
Sursa foto: iStock.com

Un astfel de dispozitiv este un instrument foarte bun, care te poate ajuta să scapi de acnee. Studiile au arătat că lumina LED albastră și, într-o mai mică măsură, lumina roșie pot fi de folos împotriva acneei. Dispozitiviul ajută la ameliorarea cicatricilor lăsate de acnee, însă pentru a avea rezultate, consecvența este o necesitate. Specialiștii recomandă plasarea aparatului pe zona afectată timp de două minute de două ori pe zi până când începe să fie cald. 

6. Aparat facial microdermabraziune

Femeie care își face tratament facial cu aparat microabraziune
Sursa foto: iStock.com

Aceste dispozitive permit exfolierea feţei pe baza tehnicii de microdermabraziune. Particulele de piele în exces sunt îndepărtate uşor, iar aspectul pielii se îmbunătăţeşte vizibil. De asemenea, este stimulată circulaţia sanguină și se reduc porii, iar acest lucru ajută la obținerea unui ten mai neted, o piele mai strălucitoare și un aspect mai tânăr.

7. Dispozitive LED pentru unghii

Lampa LED si dispozitive pentru unghii
Sursa foto: iStock.com

Dacă vrei să ai o manichiură impecabilă, dar nu-ți place să mergi la salon, ai posibilitatea să-ți cumperi o lampă LED pentru unghii. Nu există nicio diferență între dispozitivele din salon și cele de acasă. Totuși, trebuie să știi că aceste beauty devices emit raze UV. Deși nu sunt suficient de puternice pentru a crește riscul de cancer de piele, specialiștii recomandă să aplici o cremă cu protecție solară pe mâini cu 20 de minute înainte de utilizare.

De când ar trebui să începi să folosești dispozitive de beauty?

Unele dispozitive de beauty pot fi folosite la vârste mai tinere, în timp ce altele sunt destinate tenului mai matur. De exemplu, roller-ele faciale cu cuarț și jad pot fi utilizate începând cu 20 de ani, deoarece sunt inofensive și oferă un masaj facial de care ar putea beneficia și tinerii. 

Dispozitivele cu microcurent pot fi utilizate la sfârșit de 20 de ani sau început de 30 de ani. Atunci este perioada când metabolismul natural al pielii începe să încetinească puțin, astfel încât există un risc mai mic de a suprastimula pielea cu acest dispozitiv.

Dispozitivele cu microneedling și lumină LED sunt recomandate după 20 de ani, însă unii producători susțin că pot fi folosite și de adolescenții mai mari de 15 ani. În general, se recomandă ca adolescenții să nu folosească astfel de beauty devices înainte să discute cu un medic dermatolog. 

Așadar, tehnologia a evoluat foarte mult în ultimele decenii și, grație acestor beauty devices, astăzi este mai ușor ca niciodată să ai grijă de tine. Dipozitivele de frumusețe te pot ajuta să ai o piele mai netedă, tânără și strălucitoare, însă este important să alegi aparate de calitate, să te documentezi bine înainte de a le achiziționa și, eventual, să ceri părerea unui medic înainte. 

Citește și: Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect

Surse foto: Pexels.com, iStock.com

Surse articol: Glamour.com, Theguardian.com

Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Care este personalitatea ta beauty?
Incepe quiz
Care este personalitatea ta beauty?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.