Familia Regală trece prin clipe extrem de grele! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Familia Regală trece prin clipe extrem de grele! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Anca Marcus

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer, fără a dezvălui tipul specific.

În vârstă de 75 de ani, Regele Charles a început tratamentul împotriva cancerului, la Londra, conform comunicatului oficial transmis de Palat.

Despre stadiul sau diagnosticul clar al afecțiunii nu au fost furnizate detalii suplimentare. Cu toate acestea, starea sa este monitorizată îndeaproape de către medici.

În ciuda acestor provocări de sănătate, regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne aparițiile publice. În mod regretabil, o serie de angajamente publice viitoare ale regelui vor trebui să fie reorganizate sau amânate. Majestatea Sa dorește să își ceară scuze tuturor celor care ar putea fi dezamăgiți sau deranjați ca urmare a acestui fapt., se arată în declarația oficială trimisă de palat.

Cum a fost descoperit diagnosticul

Vestea vine la scurt timp după ce atât Prințesa Kate, cât și Regele Charles, au părăsit o clinică privată de lux din Londra, unde au fost supuși unor intervenții medicale. Regele a suferit o „procedură corectivă” pentru o problemă de prostată mărită, în timp ce prințesa de Wales, Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a trecut printr-o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe 17 ianuarie.

„În timpul procedurii recente a regelui în spital din cauza măririi benigne a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnostic ulterioare au identificat o formă de cancer.Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenţia rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital., se adaugă în comunicat.

Palatul Buckingham a emis un comunicat în care se menționează că monarhul a ales să facă public diagnosticul său pentru a evita speculațiile.

Prințul Harry se întoarce la Londra pentru a fi alături de Regele Charles

Regele și-a informat personal ambii fii cu privire la diagnosticul său, iar prințul William ar fi fost în contact permantent cu tatăl său.

Fiul său cel mic, Prințul Harry, Duce de Sussex, în schimb, se pregătește să călătorească în Marea Britanie pentru a fi alături de tatăl său în această perioadă dificilă. Ducele de Sussex a renunțat la îndatoririle regale în 2020 și locuiește acum în California, alături de soția sa, Meghan Markle, și cei doi copii.

Regele Charles al III-lea îmbrăcat într-un costum albastru, în balconul palatului buckingham

Regele Charles al III-lea a fost încoronat în luna mai 2023

Regele Charles a fost prezent în public pentru ultima dată duminica trecută, la o slujbă desfășurată în Sandringham, unde a fost întâmpinat cu entuziasm de mulțime.

Încoronarea Regelui Charles a avut loc anul trecut, într-o ceremonie solemnă organizată în luna mai, la câteva luni după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a condus Marea Britanie până la moartea sa, în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu 70 de ani de domnie.

Copilăria grea a Regelui Charles. A fost agresat la internat și singura alinare i-a adus-o un ursuleț de pluș

Surse foto: Getty Images, Getty Images

Surse articol: BBC, The Guardian, DailyMail

Articolul urmator
Moartea nu l-a mai ocolit de această dată. Sebastian, tânărul ucis la majoratul din Iași, învinsese nemilosul cancer
Moartea nu l-a mai ocolit de această dată. Sebastian, tânărul ucis la majoratul din Iași, învinsese nemilosul cancer
Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.