Begonia de gradina: ingrijire si inmultire

Cuprins
Begonia, o planta ce-si are originile in regiunile din sudul si centrul continentului american si in Asia, cunoaste in jur de 1500 de soiuri, care difera in functie de dimensiune, frunzis si aspectul florilor. Florile au culori vii, ce variaza de la alb la rosu, trecand prin portocaliu, galben si roz. La randul lor, frunzele sunt ovale, carnoase, lucioase si colorate in verde, rosu sau maro, in functie de specie. Ingrijirea begoniei nu este deloc complicata, mai ales dupa inflorirea plantei. Aceasta ramane inflorita in perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie. Cea mai populara specie este Begonia Semperflorens, cunoscuta si sub numele de begonia cerata.
Afla, in cele ce urmeaza, tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea si inmultirea begoniei!
Begonia: ingrijire
Ingrijirea begoniei nu presupune mai mult de o udare de doua ori pe saptamana si fertilizare cu ingrasamant de doua ori pe luna. Florile ofilite se rup pe masura ce apar, pentru ca planta sa beneficieze de o inflorire indelungata. Totodata, ramurile lungi si firave vor trebui taiate, in acest fel, planta avand posibilitatea sa creasca mai compact. Toamna tarziu, rasadurile trebuie scoase din pamant si aduse in casa, unde vor fi puse in ghivece, urmand a fi replantate la sfarsitul sezonului rece.
Begonia: inmultire
Inmultirea begoniei de gradina se face extrem de simplu, prin butasi taiati primavara (lastari sau frunze), care se pun intr-un vas cu apa. In cateva saptamani, vor prinde radacini si vor putea fi plantati in gradina.
Tie iti plac aceste flori? Ce alte lucruri mai stii despre ingrijirea begoniilor?


