Sarmale moldovenesti
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Fierbere

Nu pot spune prea multe despre aceste sarmale moldovenesti decat ca sunt incredibil de bune. Doar pronuntand cuvantul sarmale mi se face pofta!
Invata sa prepari sarmalute precum gospodinele din Estul Romaniei.
Cuprins
- Cum se fac sarmalele moldovenesti?
- Ingrediente sarmale moldovenesti:
- Mod de preparare sarmale moldovenesti:
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Afla cum se fac cele mai bune sarmalute moldovenesti, dupa pasii simpli de mai jos.
Cum se fac sarmalele moldovenesti?
Ingrediente sarmale moldovenesti:
- carne tocata de porc
- varza murata
- paine
- 2 oua
- ceapa
- patrunjel
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare sarmale moldovenesti:
- In primul rand oparesti foile de varza proaspata cu bors.
- Treci carnea de porc prin masina inca o data si adaugi: miez de paine inmuiat in lapte, ceapa taiata marunt, sare, piper, marar si patrunjel tocat fin, ouale batute bine.
- Pentru sarmalute ai nevoie doar de varful frunzei de varza.
- Pui in fiecare frunza putina compozitie de carne (o lingura) si pe urma infasori sarmaua nici prea strans, nici prea slab.
Iei o cratita si pui pe fundul ei un strat de varza tocata fin, apoi asezi sarmalele in forma circulara, punand printre ele boabe de piper. Deasupra sarmalelor, pui inca un strat de varza tocata.
Pui sarmalele la fiert, inabusite in zeama de carne si le lasi pana ce scade sosul la jumatate. Le iei de pe foc, apoi le dai la rece si le lasi pana a doua zi.
A doua zi pui peste sarmale vin amestecat cu pasta de rosii si dai cratita la cuptor si le lasi pana se rumenesc.
Serveste aceste sarmale moldovenesti cu smantana si mamaliguta si serveste un pahar de vin rosu. Delicios!
Surse foto: istock