Atenție! Iată ce poate ascunde durerea pelvină

Atenție! Iată ce poate ascunde durerea pelvină
Redactor Andreea Baluteanu
Vineri, 31.05.2019

Deși este considerat normal să experimentezi diverse tipuri de dureri de-a lungul vieții tale, dacă acestea sunt frecvente, intense sau însoțite de alte simptome, este recomandat să cauți asistența unui specialist.

Azi vorbim despre durerea pelvină! Află care sunt cauzele sale, când trebuie să te îngrijorezi și cum poți ameliora senzația!

Ai dureri în zona pelvină? Află care poate fi cauza!

Zona pelvină este localizată mai jos de abdomen și cuprinde organele reproducătoare, dar și vezica sau rectul. Așadar, durerile pe care le resimți în această zonă pot fi legate de probleme ale sistemului reproducător sau excretor, dar și de afecțiuni ale sistemului digestiv. Află care sunt cele mai comune explicații ale durerilor pelvine în rândurile de mai jos!

Constipația

Atunci când ești constipată, este posibil să experimentezi și durere pelvină. Mai ales dacă fenomenul afectează partea de jos a colonului, vei resimți presiune, disconfort sau chiar durere acută. Vestea bună e că aceste senzații dispar atunci când scapi de constipație.

Afecțiuni ale intestinelor

O serie de probleme digestive pot provoca durere în partea inferioară a abdomenului sau în regiunea pelvină. Colonul iritabil (sindromul de intestin iritabil), colita ulcerativă și diverticulita sunt câteva dintre afecțiunile care se manifestă prin acest tip de disconfort.

Apendicita

Durerea în apendicită poate radia și în zona pelvină sau poate fi resimțită la nivelul jumătății inferioare a coloanei. Explicația este că apendicele inflamat presează acum asupra colonului.

Endometrioza

Caracterizată de creșterea țesutului specific uterului în exteriorul acestuia, endometrioza are drept principale simptome durerea pelvină și infertilitatea. Unele persoane vor avea de suferit doar în timpul menstruației, în timp ce altele sunt afectate pe durata întregului ciclu.

Fibrom uterin

Tumorile benigne apar în urma studiilor la aproximativ 70% dintre femei, fiind de obicei descoperite în urma unui consult ginecologic de rutină. Cu toate acestea, există și forme de fibrom uterin care presupun durere localizată de obicei în pelvis și în regiunea lombară. De asemenea, vei simți nevoia să mergi mai des la baie, deoarece fibromul apasă pe vezică.

Boala inflamatorie pelvină

O infecție la nivelul uterului, trompelor sau ovarului, boala inflamatorie pelvină se dezvoltă de cele mai multe ori în urma unei infecții transmise pe cale sexuală. Produce durere pelvină sau lombară, schimbări ale ciclului menstrual sau secreții vaginale neobișnuite.

Durere la ovulație

Resimțită ca un disconfort ușor spre mediu, durerea la ovulație poate dura câteva minute, precum o crampă, sau câteva zile. Nu ai niciun motiv să te îngrijorezi din cauza sa, dacă nu este însoțită de alte simptome.

Infecții cu transmitere sexuală

Deși, în general, majoritatea BTS-urilor nu presupun niciun simptom, gonoreea sau chlamydia poate cauza durere sau disconfort pelvin. Atunci când nu sunt tratate, aceste afecțiuni pot denatura în boală inflamatorie pelvină, de aceea e recomandat să fii foarte atentă în cazul lor.

Crampe menstruale

În general, crampele apar în zona pelvină sau în abdomenul inferior și debutează înaintea ciclului menstrual, putând continua și câteva zile după începutul acestuia. Crampele care persistă sau sunt foarte dureroase pot indica o afecțiune mai gravă, precum endometrioza, de aceea e recomandat să mergi la medic.

O sarcină pierdută

Durerea pelvină este resimțită și în cazul unei sarcini sănătoase, dar în momentul în care devine de nesuportat e indicat să consulți un doctor pentru a te asigura că nu e vorba despre un avort.

Hernie

Hernia apare atunci când peretele unui organ este slăbit sau rupt, iar conținutul său se revarsă în afară, formând o umflătură sub piele. Pe lângă această protuberanță, hernia mai poate fi identificată și de pe urma durerii pelvine.

Spasme musculare

Pelvisul este „casa” a numeroși mușchi, ce susțin vezica, organele reproducătoare sau intestinele. Precum orice alt mușchi din corp, și acestea pot ajunge să sufere de spasme, ceea ce creează durere sau disconfort.

Infecții ale tractului urinar

Deși în mod normal simptomele infecțiilor urinare sunt senzația de arsură atunci când urinezi sau nevoia de a merge mai des la toaletă, și durerea pelvină poate fi resimțită, mai ales dacă este vorba despre infecții severe sau recurente.

Pietre la rinichi

Atunci când elimini pietrele, acestea își vor face loc din rinichi spre uretră și vezică, ceea ce poate provoca durere în regiunea pelvină.

Afecțiuni ale ovarelor

Țesuturile crescute în mod anormal în ovare vor presa nervii și celelalte organe din jur cauzând durere. Cele mai comune surse sunt un chist ovarian, o tumoră benignă sau malignă.

Când trebuie să te trimită la doctor durerea pelvină

După cum ai văzut în multe dintre cazurile de mai sus, durerea pelvină poate fi considerată normală. E un lucru natural ca din când în când să suferi de disconfort, dar dacă durerea persistă sau se agravează, e indicat să consulți un specialist care să decidă cauza sa.

Mergi însă de urgenţă la doctor dacă durerea pelvină e însoțită de febră, stare de greață sau vomă ori pierderea conștiinței.

Ai grijă de sănătatea ta intimă cu Multi-Gyn tablete!

 




Problemele regiunii intime pot da naștere la dureri pelvine, de aceea e recomandat să îți tratezi vaginul cu cel mai mare respect. Multi-Gyn tablete conține 10 tablete efervescente care calmează disconfortul vaginal (mâncărime, senzaţie de arsură prurit, iritaţie), diminuează frecvența scurgerilor cu miros neplăcut, previn infecțiile, optimizează flora vaginală, atât de delicată, și reprezintă o modalitate excelentă de prevenție a dezechilibrelor vaginale din timpul tratamentului cu antibiotice. Produsul este recomandat și ca prevenție și tratament pentru vaginoza bacteriană sau pentru fenomenul de uscăciune vaginală. Tabletele se folosesc pentru spălături interne sau externe și pot fi utilizate în condiții de deplină siguranță și de către femeile însărcinate. Multi-Gyn tablete este disponibil la Vavian Pharma!

Ca să poți folosi tabletele, ai nevoie și de un irigator. Îl găsești în kitul special conceput pentru dușurile interne, Multi-Gyn Vaginal Douche Combipack.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Limba încărcată: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Duminică, 13.10.2024
Oxid nitric: beneficii și mod de administrare
Raluca Margean | Sâmbătă, 26.10.2024

Ne găsești pe