Ce pastile sa iei cand ai emotii puternice

Cuprins
Pastile pentru emotii cu extracte din plante
E foarte important sa tii cont de faptul ca nelinistea, stresul, anxietatea pot fi doar simptomele unor afectiuni serioase si ca, inainte de a incepe automedicatia, este esential un consult medical de specialitate si un set complet de analize pentru stabilirea unui diagnostic corect. Daca nu ai nicio justificare reala pentru emotiile in exces, daca te simti in permanenta agitata, este posibil ca problema ta sa nu tina de o personalitate mai fragila, de timiditate sau nesiguranta de sine, ci de o afectiune psihologica sau fiziologica. Daca, pe de alta parte, urmeaza un eveniment important si ai foarte multe emotii, te simti agitata, nelinistita, nu poti sa dormi sau sa te gandesti la altceva, poti recurge la tratamentele naturiste disponibile in farmacii sau plafare. Acestea pot contine fie un complex de vitamine - vitamina E, vitamina C, acid folic, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B5 (acid pantotenic) vitamina B12, biotina, cupru, zinc, magneziu, calciu, etc. - fie diverse extracte din plante medicinale:
Sunatoare: contine hipericina, flavonoide si xantone cu proprietati antidepresive. Sub forma de ceai sau capsule, sunatoarea lupta impotriva stresului, iti da o stare de calm si te ajuta sa functionezi mai bine sub presiune.
Passiflora: actioneaza prin intermediul substantelor bioactive maltol si ethylmaltol. Are efecte sedative si este eficienta in tratamentul starilor de anxietate si de nervozitate, te ajuta sa dormi mai bine si sa faci fata stresului.
Lavanda: ajuta in prevenirea si tratarea starilor de iritabilitate si de agitatie, combate stresul si are efect sedativ.
Tei: este neurosedativ, calmeaza, este util in tratamentul insomniei, stresului si anxietatii.
Salvie: atenueaza stresul, calmeaza nervii, imbunatateste memoria. O poti gasi in farmacii sub forma de comprimate, uleiuri sau planta pentru ceai.
Roinita: regleaza functiile cardiace, scade tensiunea arteriala, trateaza crizele nervoase, previne atacurile de panica, are efect sedativ.
Poti intalni aceste plante de sine statatoare - in pliculete pentru ceai, suplimente, uleiuri - sau in diverse combinatii. E important, insa, sa tii cont de faptul ca toate cele de mai sus au efect sedativ, iti pot da stari de somnolenta si, din aceasta cauza, dificultati de concentrare. Daca ai un examen sau e nevoie sa tii o prezentare importanta, roaga farmacistul sa-ti recomande un supliment antistres fara efecte secundare sau cu ingrediente active care sa le contracareze, cum ar fi, de exemplu, gingseng-ul. Acesta ajuta stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste memoria, activeaza metabolismul cerebral si ajuta organismul sa functioneze in conditii de stres.
Inainte de orice, tine cont de faptul ca automedicatia - chiar cu vitamine, minerale sau suplimente naturiste - poate avea efecte negative asupra organismului si poate mentine ascunse afectiuni serioase.
Combate responsabil emotiile cu ajutorul suplimentelor naturiste si fii tu in orice situatie, fara sa devii dependenta de pastile pentru emotii!


