O cunoscută jurnalistă de la Pro TV a paralizat după ce a mâncat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă

O cunoscută corespondentă de la Știrile Pro TV a trecut prin clipe dramatice după ce a mâncat brânză nepasteurizată de la un producător local. Este vorba despre jurnalista Adriana Stere, în vârstă de 42 de ani. Află prin ce a trecut femeia, după ce a cumpărat alimentul infestat!
A paralizat după ce a consumat brânză contaminată
Adriana Stere de la ProTV a trecut printr-o perioadă de foc în septembrie 2024. Coșmarul ei a început cu o banală stare de oboseală, apoi situația s-a agravat. Pe măsură ce zilele treceau, apăreau simptome noi, care o făceau să se simtă din ce în ce mai rău. În primă fază a pus totul pe seama epuizării fizice și a decis să își ia câteva zile de concediu. Medicii i-au pus mai multe diagnostice greșite până să descopere ce problemă avea, de fapt.
Se pare că necazurile Adrianei Stere s-au tras de la o bucată de brânză pe care a cumpărat-o dintr-un magazin cu brânzeturi artizanale.
Simptomele au debutat la șase zile după ce virusul ei a ajuns în corp prin ingerarea alimentului contaminat și s-au întins pe o durată de trei săptămâni, timp în care a ajuns inclusiv să paralizeze. Doctorii la care a fost nu au reușit să afle din prima cauza tuturor problemelor de sănătate pe care le avea.

„După încă o zi de luni de muncă, m-am prăbușit”
Femeia s-a îmbolnăvit chiar înainte de ziua ei de naștere și a avut parte de o aniversare atipică. Din cauza febrei și a stărilor de rău, nu le-a putut răspunde apropiaților care o sunau și îi trimiteau mesaje cu urări de „La mulți ani”. Unii dintre ei au aflat că Adriana Stere a fost bolnavă abia după ce aceasta și-a spus povestea la televizor, în emisiunea lui Cătălin Măruță.
Invitată în emisiunea, „La Măruță”, aceasta a povestit prin ce a trecut până să îi fie depistată problema și să primească un tratament care i-a eliminat bacteria din corp.
„Se întâmplă să ajungi într-o situație în care nu te așteptai. Am luat brânză de la un magazin artizanal. După vreo 6 zile, cât a fost perioada de incubație, au apărut primele simptome, adică oboseală teribilă, cruntă. După încă o zi de luni de muncă, m-am prăbușit. Aveam două zile libere și am crezut că am nevoie de odihnă. Îmi era greu să mă ridic din scaun și să mă mișc, să funcționez. Am făcut-o până în momentul în care organismul a clacat. Au urmat zile de febră foarte mare, peste 40, și de frisoane.
După 3 zile de frisoane a început să mi se descuameze pielea de pe piept și de pe burtă. Asta nu am mai pățit-o niciodată, nu vă doresc. Am chemat ambulanța, iar medicul a spus că am probabil o pneumonie dată de un streptococ în gât. Asta la o consultație. Am urmat indicațiile, era vorba despre un antibiotic și s-a dovedit că nu era cel potrivit pentru situația mea. Am stat acasă, colegii mi-au spus să mă menajez, că trebuie să mă refac. Am stat o săptămână și ceva acasă. Nu părea că sunt tocmai cum trebuie și spre sfârșitul perioadei au apărut problemele de glezne la ambele picioare. M-am întors la serviciu. Am zis că se duc.”, i-a povestit Adriana Stere colegului său, Cătălin Măruță.
O femeie s-a infectat cu tenie după ce a mâncat un aliment extrem de comun. Cum a fost posibil
„Medicii au fost siguri că toate simptomele mele au fost din cauza brânzei”
Femeia a sperat că stările de rău vor trece de la sine și că durerile de glezne se vor diminua, însă a mai durat doar câteva zile până când a simțit că nu mai poate mișca deloc una dintre glezne. Atunci, a ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, unde a stat opt zile internată. Abia ultimele investigații au contribuit la punerea unui diagnostic corect. Înainte, alți medici de la alte spitale i-au zis că are pneumonie infecțioasă, sinuzită, meningită sau spreptococ.
Adriana Stere suferea, de fapt, de Febra Q (boala Derrick-Burnet), o infecție cauzată de bacteria Coxiella burnetii, găsită în sângele ei la analize. După ce le-a povestit medicilor că a mâncat brânză făcută din lapte nepasteurizat, aceștia au fost siguri că acela a fost momentul în care a intrat în contact cu bacteria Coxiella burnetii.
Soțul Adrianei Stere a trăit la fel de intens toată această perioadă, având în vedere că aceștia au cinci copii împreună. În timp ce starea de sănătate a mamei era incertă, bărbatul a trebuit să se ocupe atât de copii, cât și de soția lui, pe care a dus-o chiar el la spital când nu a mai putut să se deplaseze.

„După câteva zile m-am trezit și nu am mai putut să merg. M-a luat soțul în brațe, m-a dus la spital, apoi am mers în cărucior cu rotile. (...) Medicii au fost siguri că toate simptomele mele au fost din cauza brânzei. Analizele din sânge, culturile din sânge care au adus rezultate foarte clare au determinat această bacterie atipică. Sunt doar două căi de transmitere: direct prin contact cu dejecții de animale de fermă, cum ar fi vaci, oi, capre și consum de brânzeturi contaminate cu Coxiella burnetii. Cazul meu a fost al doilea.”, a mai povestit jurnalista.
Din fericire, cei cinci copii ai Adrianei Stere nu au mâncat din brânza contaminată și au scăpat astfel de probleme serioase, care le puteau pune viața în pericol.
Mama de 42 de ani este bine acum, după ce a luat tratamentul corespunzător. În prezent poate merge și a revenit la activitățile pe care le desfășura înainte să se îmbolnăvească.



Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook
Surse articol: La Măruță, Protv, Cancan
Tags: Vedete Romania