Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta? Suverana marchează încă o absență de la evenimentele importante ale Familiei Regale

Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta? Suverana marchează încă o absență de la evenimentele importante ale Familiei Regale

Alida Enache

Unul dintre cele mai importante evenimente din Anglia, ”Ziua Comemorării” de la Cenotaf din Londra a fost marcat de un moment fără precedent în istorie: absența Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Suverana, în vârstă de 95 de ani, nu a putut participa din cauza unor probleme de sănătate.

„Majestatea Sa este dezamăgită că va lipsi de la slujbă”, a transmis Palatul într-un comunicat.

Chiar și așa, familia regală nu a lipsit de la acest eveniment important. Kate Middleton, soția prințului William, a participat la ”Ziua Comemorării” alături de Camilla, Ducesă de Cornwall, şi de Sophie de Wessex, soţia Prinţului Edward. De la eveniment nu au lipsit nici Prinţii William şi Charles. Kate a fost o apariție sobră, îmbrăcând o haină neagră în stil army creaţie Alexander McQueen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Comemorarea are loc în fiecare an în cea mai apropiată duminică de data de 11 noiembrie. Familia regală se alătură, de fiecare dată, veteranilor și unor membri importanți din guvern și din armată pentru a aminti sfârșitul Primului Război Mondial și pentru a-i comemora pe cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, care a servit drept șofer și mecanic de armată în cel de-al Doilea Război Mondial, acordă o foarte mare importanță acestui eveniment. Ea obișnuia să apară întotdeauna îmbrăcată în negru, cu capul plecat, afișând un mac roșu. Este a șaptea oară când suverana nu participat la comemorare, în cei 69 de ani de domnie ai săi. Cu ocaziile anterioare, a fost însărcinată sau a fost plecată în străinătate iar acum aceasta traversează o perioadă în care durerile de spate o împiedică să participe la evenimentele importante ale Familiei Regale. 

Regina Elizabeta a II-a îmbrăcată în roz, partipă la The Senedd în data de 14 octombrie

Aceasta ar fi trebuit să fie prima apariție publică a suveranei, după ce a fost internată în spital, dar, între timp, a fost sfătuită de medici să nu asiste la eveniment. Regina a mai lipsit și de la alte evenimente importante precum conferința de la Glasgow, COP26, din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut în ultima perioadă. Ea a fost internată în spital timp de o noapte pentru investigații preliminare în legătură cu o afecțiune nespecificată, dar care nu are legătură cu boala Covid-19.

Deși medicii i-au recomandat să se odihnească, regina a continuat să lucreze de acasă. Anul următor ea va celebra jubileul de platină, marcându-și cei 70 de ani la tron. De altfel, Regina Elisabeta a II-a este primul monarh britanic care va face acest lucru.

Citește și: Planurile de Crăciun ale Reginei Elisabeta a II-a au luat prin surprindere pe toată lumea! Sunt primele sărbători de iarnă fără prințul Philip

Surse articol: Nbcnews, Okmagazine, Digi24

Surse foto: Getty, Instagram

Articolul urmator
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.