Miracolele există! Carlo, tânărul care și-a dat licența pe patul de spital și apoi a fost operat pe creier, s-a vindecat!

Miracolele există! Carlo, tânărul care și-a dat licența pe patul de spital și apoi a fost operat pe creier, s-a vindecat!

Anca Marcus

Carlo Felix Adam, un tânăr în vârstă de 22 de ani din Iași, România, a devenit un exemplu de curaj, rezistență și determinare. La o vârstă în care majoritatea tinerilor își construiesc viitorul și se străduiesc să-și atingă obiectivele, Carlo a fost lovit de un diagnostic care a schimbat radical cursul vieții sale. Cu o tumoare cerebrală de dimensiuni impresionante de 9 centimetri, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital.

UPDATE 03.11.2023: Carlo Felix Adam, tânărul student care a traversat o experiență medicală extrem de dificilă, reprezintă un adevărat exemplu de curaj și determinare.

Deși cu doar trei luni în urmă, el a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală de 9 centimetri, tânărul a hotărât să lupte cu determinare împotriva bolii și să-și continue viața într-un mod normal. 

Iar astăzi, la trei luni distanță, Carlo Felix Adam a învins boala și s-a vindecat. 

Cu eforturile impresionante ale echipei medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, Carlo a trecut cu succes peste intervenția de îndepărtare a tumorii cerebrale și și-a redobândit speranța într-un viitor sănătos.

Pe lângă operație, Carlo Felix Adam a început și tratamentul în Laboratorul de Radiochirurgie de tip Gamma Knife, o tehnologie inovatoare care i-a oferit speranța unei recuperări complete.

Este demn de remarcat faptul că tânărul nu doar că și-a păstrat voința de a trăi și de a învinge, dar și-a păstrat visurile și ambițiile. Tânărul este dornic să-și continue studiile în domeniul ingineriei energetice și proiectarea instalațiilor de înaltă tensiune.

Carlo Felix Adam consideră medicii săi adevărați eroi și le mulțumește pentru eforturile lor considerabile în salvarea vieții sale. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cea mai notabilă calitate a lui Carlo este determinarea sa uluitoare de a face față oricărui obstacol care i se așterne în cale. Studentul curajos și ambițios este absolventul de top al Universității "Gheorghe Asachi" din Iași pentru promoția 2023, cu o specializare în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată. Aparent, ducea o viață normală de adolescent până în momentul în care a simțit că viața i s-a schimbat radical. 

Carlo, despre primele simptome: „Aveam stări de greață în timpul somnului”

Totul a început atunci când băiatul a început să aibă simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. În ciuda dificultăților, și-a asumat responsabilitatea de a căuta ajutor medical.

După investigații de înaltă performanță efectuate la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, medicii i-au depistat o tumoare cerebrală de 9 centimetri în diametru.

"S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului.  Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!", a spus Carlo, descriind primele semne ale bătăliei sale.

Cu determinarea care aparent l-a caracterizat mereu, tânărul nu s-a lăsat descurajat de diagnosticul înfricoșător. El și-a continuat studiile și s-a pregătit pentru examenul de licență, chiar de pe patul de spital, sub supravegherea atentă a medicilor.

După examenul reușit, Carlo a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate de îndepărtare a tumorii. Neurochirurgii experimentați și întregul personal medical au depus eforturi extraordinare pentru a realiza o rezecție totală a tumorii, păstrând integritatea vaselor importante din creier.

Operația a fost un succes și băiatul a ieșit din afara oricărui pericol. "E un caz complex al unui tânăr student. De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament.

În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. O tumoare de nouă centimetri în diametru care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali.

Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă.

Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.”, transmite conf. univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași.

Carlo în timpul absolvirii facultății, cu toca pe cap

Carlo își numește medicii "eroi de sacrificiu" și le mulțumește pentru eforturile lor și pentru faptul că i-au redat șansa la o viață normală. 

"În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol.

Acum, tânărul numește medicii săi eroi și le mulțumește pentru salvarea sa", au scris reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași pe Facebook.

Experiența lui impresionantă servește ca o sursă de inspirație pentru alți tineri care se confruntă cu probleme medicale. El este un exemplu viu al puterii de a nu renunța niciodată la vise, chiar în fața celor mai mari provocări.

În prezent, Carlo se recuperează și se simte bine. Mesajul său este unul de apreciere și încurajare pentru toți cei care trec prin momente dificile. Cu determinare și sprijin medical, obstacolele pot fi depășite.

Tot mai mulți tineri se confruntă cu probleme de sănătate

Este important să subliniem, așa cum afirmă conf. univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași, că tot mai mulți tineri se confruntă cu probleme de sănătate.

Dr Lucian Eva din Iași, îmbrăcat la costum, medicul care l-a operat pe Carlo

Stresul, utilizarea intensivă a tehnologiei, și modul de viață dezorganizat pot contribui la asemenea probleme. Cu toate acestea, investigațiile medicale de înaltă performanță și eforturile medicale depuse pot face diferența în salvarea vieții tinerilor.

"Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor.

Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie", concluzionează conf. univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași.

Carlo Felix Adam este un adevărat luptător, un exemplu de inspirație pentru toți cei care trec prin situații dificile. Cu determinare, rezistență și sprijin, niciun obstacol nu este prea mare pentru a fi depășit.

Florin Călinescu, diagnosticat cu cancer. Cum se simte acum

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: ObservatorNews, Antena3

Articolul urmator
Mircea Bravo a făcut accident! Soția lui a fost transportată la spital
Mircea Bravo a făcut accident! Soția lui a fost transportată la spital
Cât de rebelă ai fost în adolescență?
Incepe quiz
Cât de rebelă ai fost în adolescență?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.