O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica

O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica

Anca Marcus

O adolescentă de 17 ani din Piatra-Neamț a fost găsită fără suflare în propria cadă, în seara zilei de 2 octombrie. Tânăra locuia cu bunica și provenea dintr-o familie disfuncțională. 

Luni seara, în jurul orei 19:00, o adolescentă de doar 17 ani a fost descoperită în cadă, fără să dea semne de viață. Familia a sunat de urgență la 112, iar paramedicii au sosit în grabă pentru a interveni.

La fața locului a sosit un echipaj de urgență de la Serviciul de Ambulanță, pregătit să facă tot posibilul pentru a o readuce pe tânăra în viață.

Cu toate acestea, adolescenta se afla în stop cardio-respirator. Paramedicii au demarat procedurile de resuscitare într-un efort disperat de a o salva, dar, din nefericire, pentru ea a fost prea târziu, medicii fiind nevoiți să declare decesul.

Criminaliștii au fost chemați la fața locului pentru a investiga cazul și a clarifica circumstanțele tragice ale decesului.

Deși a fost deschis un dosar penal pentru "ucidere din culpă", nu au fost constatate urme de violență de niciun fel în urma examinării inițiale efectuate de medicul legist.

Cu toate acestea, tânăra suferea de mai multe boli, condiții medicale de care familia acesteia știa.

„A fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și urmează ca necropsia să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces.

Din examinarea inițială efectuată de medicul legist nu au fost constatate urme de violență de niciun fel”, spune procurorul Irina Brândușa Ghilan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Viața tinerei a fost marcată de o familie divizată

Părinții tinerei erau divorțați de mai mult timp, iar tatăl său muncea în Italia. Ea era elevă la Liceul Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” din Agapia și locuia cu bunica ei. 

Săptămâna trecută, tatăl fetei s-a întors în țară, iar tânăra a vrut să petreacă mai mult timp cu el, solicitând directorului seminarului să-i permită să facă naveta.

Nu cunosc dacă este sinucidere, am foarte puține informații, mai ales că este și o anchetă în desfășurare. Dar din ce am vorbit cu doamna director al Liceului Teologic Agapia, fata era o elevă bună și de săptămâna trecută făcea naveta de la Agapia, la locuința din Piatra Neamț, din motive personale”, declară Florentina Luca-Moise, inspector școlar general al IȘJ Neamț.

O adolescentă iubită și talentată

Eleva de 17 ani era cunoscută ca o persoană amabilă și talentată. Era o elevă bună și nu absenta de la școală, iar prietenii și profesorii o descriu ca pe o tânără devotată studiilor și pasionată de viață.

Această tragedie ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru tineri dar și pentru părinți.

Adolescenții pot fi afectați de o serie de presiuni și stresuri care pot pune în pericol sănătatea lor mentală. 

Trebuie să rămânem vigilenți și să ne asigurăm că adolescenții au acces la ajutor și susținere atunci când au nevoie. 

Tragedie! Una dintre cele mai faimoase femei de pe Internet s-a sinucis după ce a primit nenumărate amenințări

Surse foto: Freepik

Surse articol: Mesagerul Neamț, România Tv, Antena 3

Articolul urmator
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
Ce fel de bunică vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de bunică vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.