DJ Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia, a lăsat în urmă multă durere. Tatăl ei a mărturisit că s-ar fi luptat cu depresia 

DJ Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia, a lăsat în urmă multă durere. Tatăl ei a mărturisit că s-ar fi luptat cu depresia 

Anca Marcus

O tragedie a zguduit litoralul românesc, după ce DJ Lalla, pe numele său real Laura Roșca, a fost găsită moartă pe plaja din Mamaia. Autoritățile au început imediat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestei tragedii, luând în considerare două variante principale: înec accidental sau sinucidere.

UPDATE 02.10.2023. Duminică, la ora 14:00, Laura Roșca a fost înmormântată la Turda. La ceremonia funerară au luat parte familia artistei și câțiva apropiați, inclusiv colegi din industria artistică.

În ziua înmormânării, tatăl artistei a făcut o declarație dureroasă: 

„Suferim destul. Prea tânără, frumoasă, talentată … Este cea mai mare tristețe care există. Nu te superi nici când pierzi bani, nici când pierzi nu știu ce, bătrânii natural … Acum vreo săptămână am vorbit cu ea. Era bine, era fericită, era binedispusă. Era la București atunci. Mie nu mi-a zis că pleacă la mare.

Un medic a făcut o autopsie. De la medic am primit o hârtie în care se specifică că nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”.

Până în prezent, în cadrul anchetei, s-a stabilit doar cauza decesului: înec. În plămânii tinerei s-au găsit apă și nisip. În timpul audierilor, individul cu care DJ Lalla s-ar fi aflat în Mamaia a afirmat că ea a plecat pentru a face niște fotografii.

Căștile, telefonul și pantofii sport ai Laurei Roșca au fost descoperite în fața unui club, la o distanță de aproximativ un kilometru față de locul unde a fost găsit trupul său neînsuflețit.

Autoritățile nu au dezvăluit dacă telefonul artistei conținea fotografii sau alte indicii care ar putea ajuta la elucidarea circumstanțelor decesului.

Momentul în care turiștii au descoperit cadavrul artistei a fost surprins de una dintre camerele de supraveghere de pe plajă. În înregistrare, se pot vedea mai mulți oameni, probabil anchetatori, adunați în jurul trupului fără viață.

Georgian Boariu, unul dintre salvamarii din zona respectivă, a relatat: „Am fost alertați de către niște turiști că o persoană se află la marginea apei și pare să fi fost înecată. În prezent, nu știm dacă aceasta este singura persoană care a intrat în apă sau sunt și altele implicate”.

Cu toate eforturile depuse, medicii de urgență sosiți la fața locului nu au reușit să o salveze. Cauza morții este în continuare sub investigație, iar autoritățile iau în considerare variantele unui deces accidental sau al unei sinucideri.

Cine a fost Laura Roșca, DJ Lalla?

Laura Roșca, în vârstă de 34 de ani, originară din Turda, Cluj, era un DJ cunoscut în lumea muzicii electronice. Ea și-a câștigat faima cu muzica și cu prezența sa charismatică de pe scenă.

Laura Roșca s-a făcut remarcată în lumea muzicii în 2008, când a participat la emisiunea de talente Megastar alături de Raluka și Jazzy Jo, în trupa de backing vocals Pepper Girls.

Mai târziu, a participat la selecția națională a concursului muzical Eurovision alături de Cătălin Josan. După această experiență, și-a continuat cariera în muzică și în radio, devenind cunoscută în special ca DJ în cluburi.

Cu toate acestea, ultima sa postare pe rețelele sociale a stârnit îngrijorări, întrucât vorbea despre lupta cu depresia, dar și despre hotărârea de a o învinge, folosind hashtagul "#FvckDepression."

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Laura Claudia Rosca (@lalla)

Tatăl Laurei Roșca a dezvăluit faptul că fiica sa suferea de depresie și era în curs de tratament. El a adăugat:

Era o înotătoare foarte bună. Ori că poate consumase alcool, sau o fi fost vreo stare depresivă. Ea, acum vreo lună, a avut o depresie și a fost internată, dar în ultima perioadă am înțeles că se simțea foarte bine."

Circumstanțele tragediei

Polițiștii care investighează acest caz au examinat corpul tinerei și nu au găsit semne de violență, ceea ce întărește ipoteza unui înec accidental.

Cu toate acestea, ancheta este în curs de desfășurare, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă în vederea efectuării unei necropsii, pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

La data descoperirii sale tragice, condițiile pe litoral erau dificile. Vântul puternic, care sufla cu o viteză de peste 50 km/h, a făcut ca marea să fie agitată. În acea zi, steagul roșu era arborat ca avertisment pentru pericol.

Aceste condiții au condus la prima variantă luată în considerare de polițiști - un posibil înec accidental.

La data de 28 septembrie, în jurul orei 10.20, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că, pe plajă, se află cadavrul unei persoane de sex feminin. 

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. 

Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violență. În cauză, cercetările continuă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

Dj Lalla într-un desert îmbărcată într-o salopeta neagră

Deși anchetatorii iau în considerare posibilitatea înecului drept cauză a morții, nici alte scenarii nu sunt excluse în această tragică poveste.

Cu atât mai mult, descoperirea faptului că tânăra DJ Lalla a fost găsită îmbrăcată doar într-un tricou și un slip, fără alte obiecte personale pe plajă, a ridicat semne de întrebare și suspiciuni.

Șeful echipei de salvamari a subliniat caracterul ciudat al situației:

„Este ceva cu care nu ne-am mai confruntat până acum. A fost găsită la mal o persoană care nu era echipată de îmbăiere, noi avem steagul roșu de 3 zile arborat. 

Nu am găsit nici haine pe plajă, nu avem prea multe detalii. Este posibil să fie de azi-noapte. De dimineață băieții nu au văzut absolut nimic. Nu a strigat nimeni după ajutor, este puțin dubios.

Se face o cercetare la fața locului. Nu a venit nimeni la noi să ne spună ceva, sau să ne semnaleze dispariția.

Nu am găsit haine pe plajă, omul când vine la mare își pune o haină pe plajă, un prosop, are ceva la el.

Sunt șanse mari să se fi întâmplat peste noapte sau la primele ore ale dimineții. Colegii noștri au fost anunțați de o doamnă care a văzut trupul care plutea”, a declarat șeful salvamarilor.

DJ Lalla a lăsat în urmă o comunitate îndurerată

Moartea Laurei Roșca a stârnit o undă de șoc și tristețe în comunitatea sa și în rândul fanilor de muzică electronică.

Pe rețelele sociale, au apărut numeroase mesaje de condoleanțe și de susținere pentru familia și prietenii ei.

 

Moartea lui DJ Lalla a pus în lumină problema sănătății mintale și necesitatea de a acorda atenție depresiei și anxietății, cu speranța de a preveni tragediile viitoare.

Cazul rămâne sub investigația autorităților, iar comunitatea așteaptă cu sufletul strâns rezultatele finale ale anchetei pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat cu Laura Roșca, DJ Lalla, în acea tragică dimineață pe plaja din Mamaia.

Camelia, femeia găsită moartă într-o mașină în Focșani, a lăsat orfani patru suflete inocente. Soțul ei are inima sfâșiată de durere

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Playtech, Digi24, Gândul, Spynews, Cancan, Capital

Articolul urmator
Camelia, femeia găsită moartă într-o mașină în Focșani, a lăsat orfani patru suflete inocente. Soțul ei are inima sfâșiată de durere
Camelia, femeia găsită moartă într-o mașină în Focșani, a lăsat orfani patru suflete inocente. Soțul ei are inima sfâșiată de durere
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.