Reacția lui Marian Godină la piesa „Macarena” a scandalizat femeile din România. „Dragi fete, dragi femei, cu cine vă întâlniți voi și mai ales unde?"

Reacția lui Marian Godină la piesa „Macarena” a scandalizat femeile din România. „Dragi fete, dragi femei, cu cine vă întâlniți voi și mai ales unde?"

Anca Marcus

Polițistul Marian Godină (37 de ani) a avut o reacție dură, pe Facebook, în legătură cu hitul momentului, „Macarena”, interpretat de Erika Isac.

În melodia-manifest „Macarena”, care în doar șase zile de la lansare a strâns impresionantul număr de 2,4 milioane de vizualizări pe YouTube, se vorbește despre violența și abuzurile împotriva femeilor.

                                           

Subiectul a stârnit un val de critici, mai ales din partea bărbaților. Polițistul Marian Godină s-a alăturat și el „dezbaterii online”. Pe de o parte, l-a deranjat vulgaritatea limbajului, pe de alta a avut multe de comentat la adresa versului „îți las locație live în caz de ceva”.  

El consideră versurile melodiei drept infantile și adresate unei categorii de femei vulnerabile, observând că, din păcate, acestea sunt destul de numeroase în această situație.

„E firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut. Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca și cineva să știe de ea.

Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite. Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?”, a scris polițistul brașovean.

Polițistul și-a cerut scuze în urma „hate-ului” din online

Mesajul său a făcut valuri pe rețelele sociale, adunând peste 6.000 de reacții și 1.400 de comentarii la momentul redactării acestui articol. Majoritatea dintre cei care au avut ceva de spus n-au fost de acord cu opinia lui Marian Godină.

„Probabil e plecată la un gagiu. Se întoarce când se satură. - asa reacționează unii polițiști la sesizarea disparițiilor de adolescente de către părinți disperați. Or fi și printre acei polițiști influenceri?”,

„Wow, victim blaming. Tu ești polițist? Într-o societate civilizată, n-ai mai fi.”

„Nici n-am energia necesara să răspund la postarea asta. Tu ești parte din problemă când, de fapt, ar trebui să faci parte din soluție.”,

„Să o întrebi și pe fata aia din, cum îi zice, că am uitat, Caracal, ce părere are despre share location”,

„Ai dat-o în bară cu «părerea ta»! Am mai auzit-o, femeile sunt de vină, tu nu faci decât să te înscrii în grupul Mireilor din toată țara și care este foarte numeros. Și vezi că eu cred că Erika îți face popularitate ție acum, nu invers”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de urmăritorii săi.

Deși inițial și-a menținut părerea, clar și răspicat, marți, el și-a reconsiderat poziția, invocând mai multe mesaje private pe care le-a primit de la femei care au fost victime ale agresiunilor sexuale.

„Faptul că aceste femei au simțit și au ales să îmi scrie asemenea povestiri mă face să-mi dau seama că textul meu a lăsat loc de niște interpretări pe care eu nu le-am luat în calcul pentru nicio clipă. Repet, în niciun moment nu am vrut ca vreo femeie care a trecut prin asemenea traume să se simtă în vreun fel lezată de ce am scris eu acolo, iar dacă vreo femeie s-a simțit așa, îi transmit scuzele mele și asigurările că nicio clipă nu am avut intenția asta”, a afirmat el.

E clar că melodia „Macarena” ne-a adus față în față cu o realitate crudă: faptul că multe femei se simt vulnerabile și trebuie să-și ia măsuri de precauție în întâlnirile cu persoane necunoscute. Reacțiile și mesajele venite din partea femeilor care au împărtășit experiențele lor de agresiune sexuală au subliniat cât de crucial este să le ascultăm și să le înțelegem. Dar ce părere ai tu despre melodie?

Încă un nume uriaș primește acuzații extrem de grave! Gerard Depardieu ar fi agresat sexual 13 femei

Surse foto: Instagram

Surse articol: Adevărul, Hotnews, B1

Articolul urmator
Vă mai aduceți aminte de Sorina, fetița din Baia de Aramă? Adopția ei a împărțit România în două, dar a ajuns acolo unde i-a fost dat, în ciudat piedicilor constante
Vă mai aduceți aminte de Sorina, fetița din Baia de Aramă? Adopția ei a împărțit România în două, dar a ajuns acolo unde i-a fost dat, în ciudat piedicilor constante
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.