Românul David Anghel se află în topul celor mai buni zece olimpici la nivel mondial! Tânărul este un geniu în matematică

Românul David Anghel se află în topul celor mai buni zece olimpici la nivel mondial! Tânărul este un geniu în matematică

Ramona Jurubita

România are o mulțime de tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului la nivel internațional, datorită performanțelor intelectuale. Unul dintre ei este David Anghel, elevul de clasa a XII-a care de ani buni reprezintă țara noastră la olimpiade și concursuri internaționale de matematică.

Numele său a devenit cunoscut în întreaga lume, după ce a reușit să intre în topul celor mai buni zece olimpici la nivel mondial. Să nu crezi că doar norocul l-a dus atât de sus în acest clasament important! Băiatul a muncit de mic pentru a-și antrena mintea și a trecut prin multe etape ale dezvoltării.

A pășit pe acest drum greu, dar frumos când era în clasa a II-a. Atunci a început să rezolve calcule complicate, pe care alți elevi de vârsta lui nu le puteau face.

Tot în acea perioadă a mers la primele concursuri, unde și-a făcut antrenamentul pentru succesul ce avea să vină „tăvălug” peste el mai târziu. Primul moment important în dezvoltarea sa a avut loc atunci când era în clasa a IV-a și s-a calificat în prima tabără „Viitorii Olimpici”. Un an mai târziu, a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Matematică. A urcat treptat pe scara ascensiunii intelectuale, iar în clasele a VI-a și a VII-a a ocupat locul I la Olimpiadele Naționale de Matematică.

De asemenea, a participat și la concursul Stelele Matematicii, unde a luat de două ori premiul II, până când, în clasa VIII-a, a ajuns pe primul loc de pe podium.

David Anghel, geniul matematicii din România, lângă tabla din clasa liceului
David Anghel, geniul matematicii din România

Singurul român din topul celor mai buni zece olimpici la nivel mondial

S-ar spune că de la primul loc pe țară la primul loc pe plan mondial este un pas uriaș, însă adevărul este altul în cazul tânărului elev în an terminal la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Acesta chiar a ajuns, între timp, pe locul I la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), devenind primul român care a reușit această performanță în acest mileniu. Asta se întâmpla în 2023, anul care i-a deschis noi orizonturi tânărului care a obținut punctajul maxim în cadrul olimpiadei menționate.

Bineînțeles, performanțele sale anterioare nu sunt de neglijat! Când era în clasa a VII-a, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, acesta fiind unul dintre numeroasele premii obținute de-a lungul anilor, atât pe plan național, cât și internațional.

„Anul trecut am câștigat practic tot ce puteam câștiga la concursurile unde mi-am reprezentat țara. Am câștigat Romanian Masters of Mathematics, cel mai greu concurs internațional de matematică.”, a declarat el, potrivit antena3.ro.

Acum, David Anghel se pregătește pentru Bacalaureat și știe clar ce va face după terminarea liceului. Va pleca să studieze în domeniul cercetării matematice tocmai în America, acolo unde deja a fost admis la o facultate prestigioasă.

„MIT sau Harvard. Cel mai probabil, aș vrea să fac ceva legat de matematică. Probabil, economie sau business.”, spunea el înainte să fie admis la Massachusetts Institute of Technology (MIT), chiar universitatea din topul preferințelor sale.

Vestea că a fost acceptat să studieze în cadrul acestei unități de învățământ din SUA a fost dată chiar de reprezentanții liceului său. Iată ce mesaj a apărut, în cinstea lui, pe pagina de Facebook a instituției:

„Felicitări elevului nostru DAVID ANGHEL pentru admiterea la MIT- Statele Unite ale Americii! Mulțumim tuturor cadrelor didactice pentru susținerea și pregătirea elevului nostru, locul I mondial la Matematică! Îi dorim mult succes în continuare, suntem mândri de el!”

Pentru că își dorește să inspire și alți elevi și să îi încurajeze să țintească departe, David Anghel s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”. Rezultatele sale sunt dovada că se poate și în România și că există și la noi în țară minți sclipitoare.

De la campioană olimpică la om al străzii. Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, care a rămas fără familie și a doua casă când îi era lumea mai dragă

Surse foto: FreepikYoutubeYoutube

Surse articol: ZiarulamprentaAntena3National

Articolul urmator
Și-a dedicat viața pacienților ei, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața
Și-a dedicat viața pacienților ei, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața
Ce fel de geniu esti?
Incepe quiz
Ce fel de geniu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.