Tragedia de la Crevedia a îndoliat o familie! Ce declarații cutremurătoare au făcut copiii soților care și-au găsit sfârșitul împreună 

Tragedia de la Crevedia a îndoliat o familie! Ce declarații cutremurătoare au făcut copiii soților care și-au găsit sfârșitul împreună 

Ramona Jurubita

O nouă tragedie lasă România fără cuvinte, în timp ce autoritățile ridică din umeri și nu găsesc argumentele necesare pentru a-și acoperi vina. O stație GPL din Crevedia a explodat pe 26 august 2023, după ce a funcționat aproximativ trei ani fără autorizație.

În urma teribilului incident, două persoane au murit și alte 41 se află în spital, unele fiind în stare foarte gravă. Numărul victimelor este mult mai mare și se ridică la aproximativ 53 de persoane grav rănite, dintre care 43 sunt numai pompieri. Multe au fost transportate în străinătate pentru că sistemul nostru medical nu poate face față unor asemenea complicații. Cei doi care și-au pierdut viața erau soț și soție și se aflau în propria locuință în acel moment, locuință aflată foarte aproape de locul cu pricina. În urma lor au rămas doi copii orfani, o familie îndurerată și o comună plină cu localnici șocați.

Prima explozie din seria ce a avut loc sâmbătă, 26 august 2023, i-a provocat Floricăi arsuri pe mai bine de 90% din suprafața corpului, iar soțul ei, Ionel, a făcut stop cardiac în momentul în care a văzut în ce stare gravă se afla aceasta. Din păcate, rănile incompatibile cu viața au făcut-o și pe ea să-și găsească sfârșitul a doua zi, la spital, acolo unde medicii nu au putut face nimic pentru a o salva.

Acum, copiii lor, Oana și Sorin, sunt extrem de îndurerați și de revoltați în același timp. Potrivit unor surse din localitate, bărbatul decedat ar fi sesizat autoritățile în nenumărate rânduri, reclamând, de-a lungul anilor, mirosul puternic de gaze ce venea din zona stației GPL. Dar simțul său civic a fost complet ignorat și nimeni nu a luat măsuri pentru a împiedica exploziile în lanț care au început pe 26 august, în jurul orei 19:00.

Iată mesajul cutremurător publicat de copii celor doi soți pe rețelele sociale:

„Părinții mei, ați vrut sa plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri. România lucrului bine făcut!!! Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite, oameni care și-au pierdut viața sau care au rămas marcați pe viață în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o sa se întâmple nimic deși fusese făcute mai multe sesizări din cauza GPL-ului fără aviz ISU și iată dezastrul. O bomba care avea să explodeze în orice clipa din cauza nepăsării. Să ne rugăm pentru cei afectați”.

În ciuda uriașei drame prin care trece întreaga familie, fata soților decedați și-a găsit puterea de a se gândi și la celelalte victime, rugându-și prietenii din mediul online să se roage pentru toți cei afectați de exploziile devastatoare. Dacă pentru părinții ei nu s-a mai putut face nimic, speră că oamenii ceilalți vor trece peste clipele dificile și își vor relua viața din punctul în care au lăsat-o în acea zi fatidică.

 

Acum, patronul stației GPL din Crevedia și toți cei implicați și posibil vinovați de această tragedie sunt anchetați și urmează să se ia măsuri împotriva acestora.

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)

A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.”, este comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ce spun cei direct implicați în tragedie

Stația GPL aparținea firmei Flagas SRL, care este deținută majoritar de Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

„Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută.”, a declarat primarul comunei Caracal, Ion Doldurea.

Primarul din Crevedia, Petre Florin, a subliniat că locul tragediei era „mai degrabă un depozit GPL”, explicând că activitatea de vânzare de carburanți fusese suspendată în 2020, când autoritățile au găsit nereguli și nu au mai acordat autorizație de securitate de incendiu.

„În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației. Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.”, se arată în comunicatul publicat de Primăria Crevedia.

Stația GPL funcționa fără autorizație de securitate de incendiu, după ce fusese retrasă în iulie 2020. Deși vecinii au reclamat că se desfășoară activități clandestine în acea locație, nimeni nu a luat măsurile prevăzute de lege și patronul nu a fost în niciun fel sancționat sau măcar verificat. Și grădinița din localitate a ars în totalitate din cauza incendiului violent provocat de seria de explozii. Tragedia putea fi și mai mare dacă avea loc la o altă oră, într-o altă zi a săptămânii.

Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată

Surse foto: iStock

Surse articol: G4mediaFanatikMpublicAntena3HotnewsDigi24

Articolul urmator
Povestea cutremurătoare a tinerei care și-a găsit sfârșitul în Mangalia. A avut o copilărie grea alături de un tată violent
Povestea cutremurătoare a tinerei care și-a găsit sfârșitul în Mangalia. A avut o copilărie grea alături de un tată violent
Ce fel de de familie vei forma?
Incepe quiz
Ce fel de de familie vei forma?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.