Direct din inima tarii: ciorba ardeleneasca de porc

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Joi, 27.05.2010

Cuprins

Caracteristici

Trebuie sa recunosc ca ciorba ardeleneasca de porc a fost mereu printre preferintele mele culinare dar foarte tarziu am invatat sa o prepar. Incearca alaturi de Diva Hair o reteta deloc greu de preparat si plina de savoare.

Delicioasa ciorba ardeleneasca de porc

Ingrediente necesare pentru ciorba ardeleneasca de porc:
400 gr carne de porc
150 gr smantana
2 oua
2 cepe
un ardei gras
2 linguri orez
tarhon
sare
piper
otet
2 linguri de ulei de masline

Cum prepari ciorba ardeleneasca de porc?

Pasul 1:
Carnea se spala bine si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare. Ai grija sa o spumezi bine si sa fie carnea foarte bine fiarta.
Pasul 2:
Ceapa se taie marunt, morcovii se dau prin razatoare iar ardeiul se taie fasii.
Pasul 3:
Legumele se calesc in uleiul de masline si se pun peste carne. Se adauga si orezul si se mai lasa la fiert inca 20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Pasul 4:
Separat, smantana se amesteca cu ouale batute bine si cu tarhonul. Peste se toarna 200 ml de ciorba fierbinte.
Pasul 5:
Se opreste focul la ciorba si se drege cu smantana si tarhon.

Ciorba ardeleneasca de porc se serveste neaparat fierbinte insotita de ardei iute. Bucura-te de acest gust delicios alaturi de cei dragi.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Supa de curcan - savoare cu taietei!

Supa crema de mazare - un deliciu cu putine calorii

Pregateste o ciorba taraneasca de vacuta

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Avram Stoica (anonim)
19 decembrie 2010 17:05

Am încercat-o. Este de nota 10 !

Ne găsești pe