Idei de aperitive cu somon afumat, pentru masa de Craciun
- Dificultate:
- Rețete ușoare

Cuprins
Caracteristici
Se apropie cu pasi incredibil de repezi sarbatorile de iarna, astfel ca apare obisnuita dilema a unei gospodine - alegerea felurilor de mancare care vor fi prezente pe masa festiva de Craciun. Daca unele tipuri de preparate reprezinta o traditie in familie si sunt deja stabilite, aperitivele raman, de obicei, o surpriza chiar si pentru tine, pentru ca le pregatesti pe moment. De aceea, ti-am pregatit cateva retete de aperitive cu somon afumat, care sunt foarte usor de preparat, nu-ti rapesc mult timp, sunt gustoase si au un aspect rafinat.
3 sugestii de aperitive cu somon afumat
1. Aperitiv cu somon afumat si crema de branza
Ingrediente: 150 g de somon afumat, 150 g de crema de branza (preparata in casa sau cumparata), o ceapa medie, un castravete, o rosie, doua linguri de suc de lamaie, marar sau alte verdeturi, piper.
Preparare
Marunteste somonul, amesteca-l cu crema de branza, ceapa si verdeata tocate cat mai marunt, pana la omogenizare. Adauga sucul de lamaie si piper dupa gust. Aseaza pe un platou feliile de castravete, carora le poti face un model pe margine, si aranjeaza pasta de somon pe ele. Decoreaza cu fire de verdeata si cu felii de rosie.
2. Rulouri cu paine si somon afumat
Ingrediente: 3-4 felii de paine (poti sa folosesti si lipie), 100 g de crema de branza, 150 g de somon afumat, un ardei gras.
Preparare
Taie 3-4 felii de paine foarte subtiri si preseaza-le cu ajutorul unui sucitor. Intinde pe ele un strat de crema de branza, pune fasii de somon si mai adauga un strat de crema de branza. Taie cateva fasii de ardei gras si pune-le in marginea de unde incepi rularea feliei de paine. Ruleaza cu atentie si infasoara pe rand in folie de plastic. Lasa aperitivele cu somon afumat la frigider, pana la servire.
3. Aperitive cu somon afumat si avocado
Ingrediente: un avocado, 150 g de somon afumat, doua linguri de suc de lamaie, o ceapa rosie, cateva felii de paine taiate mici sau de bagheta.
Preparare
Paseaza fructul de avocado si toarna suc de lamaie peste el. Taie cat mai marunt o ceapa rosie si pune-o in pasta de avocado, amestecand bine. Intinde crema obtinuta peste feliile de paine, adauga fasii de somon si decoreaza dupa preferinte.
Mici si elegante, aperitivele cu somon afumat sunt perfecte pentru masa de Craciun, pentru ca ofera un aspect aparte si impresioneaza chiar si pe cei mai mofturosi.
Sursa foto: nomnompaleo.com, sbs.com.au


