Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fără coacere
- Calorii:
- 300

Un sos cremos și savuros poate transforma orice fel de mâncare într-o adevărată delicatesă, iar combinația dintre smântână și mărar este una care cucerește papilele gustative cu fiecare linguriță. Cu o textură cremoasă și o aromă delicată, acest sos va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale în bucătărie. Descoperă în acest articol cum să prepari sosul de smântână cu mărar și cu ce mâncăruri să-l consumi!
Cuprins
- Sos de smântână cu mărar: rețeta rapidă
- Sos de smântână cu mărar dietetic
- Cu ce poți combina sosul de smântâna cu mărar
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Retete internationale
Sos de smântână cu mărar: rețeta rapidă
Acest sos delicios îmbină perfect catifelarea smântânii cu aroma revigorantă a mărarului, creând o combinație echilibrată și versatilă. Iată ce ușor se prepară!
Ingrediente:
- 1 cană smântână
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- Coaja și zeama de la 1 lămâie
- Sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
- Combină smântâna, mărarul, coaja și sucul de lămâie într-un castron mic. Asezonează cu sare și piper și servește-l cu somon.
- Sosul poate fi păstrat într-un recipient ermetic la frigider până la 1 zi.
Sos de smântână cu mărar dietetic
Dacă vrei un sos mai light, poți folosi o smântână cu un conținut scăzut de grăsimi, iar pentru un plus de cremozitate și o aromă deosebită, poți adăuga și puțin iaurt grecesc.Dacă vrei o variantă mai dietetică, poți înlocui complet smântâna cu iaurt grecesc. Iată rețeta!
Ingrediente:
- 200 g smântână light (cu conținut scăzut de grăsimi)
- 1 legătură de mărar proaspăt, tocat fin
- 1-2 linguri de iaurt grecesc degresat
- 1 cățel de usturoi (opțional), pisat fin
- Sucul de la 1/2 lămâie
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Adaugă într-un bol, smântâna light și iaurtul grecesc. Amestecă bine până când obții o textură omogenă și cremoasă.
- Toacă mărarul proaspăt cât mai fin și adaugă-l în bolul cu smântână. Amestecă bine pentru a distribui uniform mărarul în sos.
- Adaugă sucul de lămâie, usturoiul pisat (dacă folosești), sare și piper după gust. Amestecă din nou pentru a combina toate aromele.
- Lasă sosul la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.
Cu ce poți combina sosul de smântâna cu mărar
Fie că îl folosești pentru a însoți peștele, cartofii noi sau o salată de vară, acest sos simplu de smântâna cu mărar are puterea de a transforma un fel de mâncare obișnuit într-un adevărat festin culinar. Poți ajusta condimentele după gust, adăugând mai mult mărar sau suc de lămâie, în funcție de preferințele tale și îl poți consuma cu multe feluri de mâncare.
Iată câteva idei:
Ca sos de salată. Amestecă cu o salată verde simplă sau cu o salată Caesar făcută în casă.
Peste legume prăjite sau făcute la grătar. Adaugă peste sparanghelul, dovleceii sau vinetele preparate la grătar sau prăjite și vei obține o mâncare delicioasă. Îl poți combina și cu broccoli prăjit, este o adevărată delicatesă!
Ca dressing pentru diverse alte mâncăruri. De exemplu, îl poți încerca cu cartofi prăjiți sau somon făcut la airfryer, dar și cu quesadilla sau carne de pui la grătar sau cuptor. Îți prezentăm mai jos o rețetă excelentă de quesadilla cu carne de vită și sos de smântână cu mărar pe care s-o încerci și tu!
Quesadilla cu carne de vită și sos de smântână cu mărar
Gata în 16 minute, această quesadilla cu carne tocate de vită va fi un succes pentru întreaga familie.

Ingrediente:
- 1 ceapă roșie, tăiată rondele subțiri
- 1/4 cană oțet de vin alb
- 1 linguriță zahăr tos
- Un praf mare de sare
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 500 g carne tocată slabă de vită
- 1 ardei capia roșie, tocată mărunt
- 1 morcov, ras grosier
- Plic 30 g amestec de condimente pentru taco cu sare redusă
- 1 cană bulion de roșii
- 8 tortilla de făină
- 1 1/3 căni de brânză rasă
- 2 cepe verzi
- 1/2 cană frunze proaspete de coriandru
- 1/3 cană sos de smântână cu mărar
Mod de preparare:
- Combină ceapa roșie, oțetul, zahărul, sarea și 1/4 cană apă într-un castron mic, apoi pune deoparte.
- Încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mare. Gătește carnea tocată și ardeiul capia (fără sâmburi) timp de 5 minute sau până când amestecul se rumenește.
- Adaugă morcovii și amestecul de condimente și gătește, amestecând, timp de 1 minut. Adaugă apoi bulionul de roșii și gătește amestecând, timp de 1 minut. Pune deoparte.
- Preîncălzește aparatul de făcut sandwich.
- Pune cele 4 tortilla pe o suprafață de lucru curată și adaugă pe ele amestecul de carne și legume. Presară apoi brânză și pune-le în aparatul de sandwich. Lasă-le 2 minute sau până devin aurii și crocante.
- Între timp, scurge ceapa roșie, taie ceapa verde în felii subțiri și presară quesadilla cu ceapă roșie, ceapă verde și coriandru. Se servește cu sosul de smântână și mărar.
Așadar, sosul de smântână cu mărar este un exemplu perfect de cum ingredientele simple, combinate cu pricepere, pot crea un preparat versatil și plin de savoare. Fie că îl folosești pentru a însoți un fel principal sau ca dressing pentru o salată proaspătă, acest sos adaugă un plus de prospețime fiecărei mese.
Cea mai buna friptură cu sos de usturoi și smântână



Surse foto: Pixabay.com
Surse articol: Marthastewart.com, Taste.com.au