Zacusca de ghebe in doar cativa pasi

Zacusca de ghebe in doar cativa pasi
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 12.04.2010

Cuprins

Iata o idee buna pentru micul tau dejun. Ai mancat vreodata zacusca de ghebe? Daca nu, este momentul sa o faci. De ce? Pentru ca este foarte gustoasa si foarte usor de preparat si nici nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente. Ai nevoie doar de rabdare pentru a iti iesi o zacusca de ghebe ca la carte.

Zacusca de ghebe in doi timpi si trei miscari

Ingredientele de care ai nevoie pentru zacusca de ghebe sunt:

4 kg ghebe
1 kg ceapa
2 kg gogosari
2 kg rosii
Ulei, sare, piper boabe
Foi de dafin

Ghebele nu sunt atat de usor de preparat precum sunt vinetele. De aceea spuneam ca zacusca de ghebe cere doar putin mai multa rabdare. Este insa foarte important sa prepari ghebele asa cum trebuie.

Conservele tale de zacusca de ghebe pentru iarna

Ghebele trebuie curatate si spalate sub mai multe jeturi de apa. Umple apoi o oala cu apa atat cat sa acopere ghebele si pune-le la fiert timp de o ora. Dupa ce ghebele au fiert foarte bine, ele trebuie scoase din apa, iar apa va fi aruncata. Rosiile vor fi date prin masina de tocat iar gogosarii vor fi copti si tocati foarte marunt. Ceapa trebuie calita. Cand incepe sa se topeasca, se adauga ghebele, de asemenea tocate, gogosarii si rosiile. Zacusca de ghebe se fierbe pentru 2 ore la foc mic pana cand observi ca i se schimba culoarea.  La sfarsit, zacusca trebuie potrivita de sare, piper si trebuie adaugate foile de dafin. Pune zacusca in borcane pe care le vei depozita apoi cu capacul  in jos, pentru a nu patrunde aerul.

Dupa cum poti observa, reteta de zacusca de ghebe nu este o reteta complicata ci doar una putin mai pretentioasa. Daca insa te incumeti in aceasta aventura, fii sigura ca rasplata va fi pe masura.

Zacusca de ghebe   
Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 12.04.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 12.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 12.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (190)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Larisa Maria Antal
5 octombrie 2012 16:04

nu am vazut uleiul acolo jos

Bunatati de Poveste (anonim)
19 octombrie 2011 20:08

Eu am o alta varianta, si anume fara a cali ceapa si exclusiv numai cu ulei de masline...Are un gust divin ! Reteta o gasiti pe Bunatati de Poveste !

andreea (anonim)
23 octombrie 2010 16:04

frumos

neli medias (anonim)
6 octombrie 2010 20:08

5 kg ghebe,5 kg gogosari copti ,curatati si rupti bucati mai mari,1 kg ceapa taiata marunt,2,5 l bulion,piper boabe,un pumn de catei de usturoi,1/2 kg masline,0,750 l ulei ,sare dupa gustul fiecaruia. Ciupercile bine spalate se fierb aproximativ 2 ore in apa cu sare,se strecoara si se clatesc bine de tot.Se pun la scurs. Se pune uleiul,ceapa se caleste pana devine sticloasa,se pune bulionul se fierbe bine,se pune gogosarul se mai fierbe aproximetiv 1/2 ore si in final se pun ghebele.Se pune piperul boabe,usturoiul si in final maslinele,care mai fierb impreuna aproximativ 10 minute! Este o salata SUPEEER BUUUUUNA!!!!!!!!

Ne găsești pe