Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fără coacere
Calorii:
200
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Redactor Raluca Margean
Luni, 24.06.2024

Maioneza este un ingredient esențial în multe bucătării, folosită pentru a adăuga savoare și textură multor feluri de mâncare, de la sandvișuri la salate. Prepararea maionezei acasă nu numai că oferă un gust superior, dar permite și controlul ingredientelor folosite, evitând astfel aditivii și conservanții din variantele comerciale. Utilizarea unui blender pentru a face maioneză simplifică procesul și garantează o consistență perfectă de fiecare dată.

Cuprins

Caracteristici

De ce să faci maioneză acasă la blender?

Folosirea blenderului pentru a prepara maioneza este o metodă foarte rapidă și eficientă. În câteva minute, poți obține o maioneză cremoasă și omogenă fără a necesita prea mult efort sau timp.

Blenderul asigură o textură o textură fină și consistentă, deoarece amestecă ingredientele într-un mod constant și rapid. În plus, făcând maioneza acasă ai control total asupra ingredientelor folosite. Poți folosi ulei de calitate superioară, ouă proaspete și poți adăuga condimentele preferate.

Nu în ultimul rând, maioneza făcută acasă este mai ieftină decât cea cumpărată din magazin, așadar ai toate motivele pentru a te apuca de treabă. Îți prezentăm mai jos o rețetă rapidă și gustoasă de maioneză la blender, dar îți oferim și câteva sfaturi utile pentru a obține cea mai bună maioneză!

Rețetă simplă de maioneză la blender

Maioneza este folosită ca dressing-uri la salate, la sandvișuri sau ca bază pentru diverse sosuri. Se prepară foarte ușor și ai nevoie de foarte puține ingrediente!

Maioneză preparată la mixer
Sursa foto: Unsplash.com

Ingrediente:

  • 1 ou mare
  • 4 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță muștar
  • 1/4 linguriță sare de mare fină
  • 1/4 linguriță piper alb sau negru proaspat macinat
  • 1 cană de ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Separă gălbenușul de albuș și pune gălbenușul în recipientul blenderului.
  2. Adaugă sucul de lămâie, muștarul, sarea de mare fină și piperul și amestecă la o viteză medie timp de câteva secunde până când ingredientele se combină bine.
  3. Adaugă apoi uleiul treptat și amestecă bine până când dressing-ul este cremos și uniform.
  4. Dacă maioneza este prea groasă, adaugă suficientă apă pentru a o dilua și obține consistența dorită. Adaugă câte o linguriță de apă, treptat. 

Sfaturi și trucuri pentru cea mai bună maioneză la blender

Iată câteva sfaturi utile pentru a obține cea mai bună maioneză:

1. Folosește doar ouă proaspete. Ouăle crude pot conține bacterii salmonella, astfel pentru copii și persoane cu sistem imunitar scăzut se recomandă folosirea ouălor pasteurizate. Acestea au fost gătite la o temperatură care distruge bacteriile fără a găti complet oul.

2. Folosește ouă la temperatura camerei. Ouăle reci vor duce adesea la o maioneză care nu se îngroașă.

3. Adaugă întotdeauna mai întâi sucul de lămâie. Sucul de lămâie ajută la descompunerea proteinelor din gălbenușurile de ou, astfel încât acestea să se emulsioneze mai bine. Gălbenușurile de ou conțin un emulgator natural – lecitină – care ajută la îngroșarea sosurilor și la legarea ingredientelor.

4. Dacă maioneza se taie, nu te panica. Adaugă un alt gălbenuș de ou într-un bol curat și toarnă încet maioneza tăiată, amestecând constant, pentru a reface dressing-ul.

5. Dacă vrei să obții un gust deosebit, adaugă usturoi pisat, ierburi proaspete sau diverse condimente.

6. Maioneza se păstrează la frigider într-un recipient ermetic timp de 2-3 zile.

La ce preparate poți folosi maioneza la blender?

Maioneza la blender este un ingredient versatil care poate fi folosit în diverse preparate, precum:

Sandvișuri și burgeri, wrap-uri și tortilla - Maioneza adaugă un strat cremos în sanvișuri, burgeri, wrap-uri și tortilla, îmbunătățind gustul legumelor, cărnii și altor ingrediente folosite. Fie că este vorba de wrap-uri cu pui, legume sau pește, maioneza poate aduce un plus de savoare și textură, transformând o masă simplă într-una delicioasă și satisfăcătoare

Salate. Maioneza poate fi folosită ca dressing pentru orice salată, inclusiv:

  • Salată de cartofi, combinată cu legume, murături și condimente
  • Salată de pui, cu țelină, ceapă și condimente.
  • Salată Coleslaw, cu varză, morcovi și alte legume proaspete
  • Salată de fructe de mare, în special salata de creveți
  • Salată de bouef

Sosuri. Poți prepara diverse sosuri folosind maioneză, inclusiv:

  • Sos tartar: Combină maioneza cu castraveți murați, capere și ierburi pentru un sos tartar perfect pentru pește și fructe de mare.
  • Aioli: Un sos pe bază de maioneză cu usturoi, perfect pentru cartofi prăjiți, legume la grătar sau fripturi.
  • Sos pentru carne la grătar. Citește AICI câteva trucuri pentru cea mai bună carne la grătar.
  • Sos pentru cartofi prăjiți și chipsuri

Ouă umplute. Maioneza la blender este ingredientul principal pentru ouăle umplute, un aperitiv foarte îndrăgit de români. Iată o rețetă deliocioasă de ouă umplute cu ciuperci

Așadar, maioneza la blender este un ingredient versatil pe care-l poți folosi în diverse preparate culinare. Încearcă această rețetă homemade data viitoare când vrei o maioneză gustoasă.

Sos Glenn: rețeta delicioasă a celui mai faimos sos de la KFC

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com

Surse articol: Epicurious.com

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe