Desert made in Poland: Chec cu branza

Cuprins
Anul asta, vacanta de iarna mi-am petrecut-o in Polonia. Mi-au placut foarte multe acolo, de la arhitectura, la catedrale pana la preturile hainelor (foarte accesibile!) si traditionala lor supa de sfecla. Insa ce m-a dat gata a fost un desert minunat, pe care l-am comandat in fiecare zi a sederii mele in Poznan: chec cu branza! Am cerut reteta si o impartasesc cu voi!
Chec cu branza
![]() |
Ingrediente:
1 ceasca de unt, la temperatura camerei
1 / 2 cana de grasime
3 cesti zahar tos
1 pachet crema de branza, la temperatura camerei
3 cesti faina, cernuta inainte de masurare
6 oua
1 pulpa de vanili/ seminte de vanilie
Mod de preparare:
1. Intr-un bol mare, adauga untul si grasimea. Amesteca cu mixerul la viteza medie, adaugand treptat zahar.
2. Adauga faina, crema de branza, ouale si pulpa de vanilie. Amesteca cu mixerul, folosind bratele tip tel, pana obtii un aluat omogen. Unge forma si tapeteaza cu faina.
3. Toarna aluatul in forma si netezeste la suprafata. Coace la 165°C pentru aproximativ 1 ora si 15 minute - 1 ora si 25 minute, pana cand daca ii faci proba cu scobitoarea, nu ramane nimic lipit de ea.
4. Scoate checul de la cuptor cu branza si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute in forma.
![]() |
Rastoarna-l din forma si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri.


