Dulceata de cirese albe: cum sa o prepari
De
Ana Musat
Marţi, 16.06.2015
Cuprins
Tarabele din piata sunt pline de cirese, asa ca este momentul perfect sa ne facem stocuri si sa preparam o delicioasa dulceata de cirese albe, perfecta pentru clatite, prajituri sau folosita ca atare, pe post de desert.
Reteta este aceeasi ca la dulceata din cirese rosii sau visine, insa aceasta sugestie are un gust mai fin si mai aromat.
Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara dulceata de cirese albe!
Cum se prepara dulceata de cirese albe
Ingrediente:
• 1 kg de cirese fara samburi;
• 1 kg de zahar (poti folosi zahar brun, pentru o varianta mai sanatoasa);
• o lamaie;
• vanilie.
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert zaharul cu zeama lasata de cirese, dupa ce s-au scos samburii, zeama de lamaie si un pahar de apa.
2. Cand incepe sa se lege compozitia, peste aproximativ 10 minute, se adauga: ciresele, coaja rasa de la lamaie, bucati de vanilie (sau esenta de vanilie, daca nu gasesti bastonase ori pudra) si se mai fierbe inca 30 de minute la foc mediu spre tare, pana cand observi ca se leaga compozitia.
3. Din cauza zaharului, va aparea o spuma in timpul fierberii. Aceasta se indeparteaza cu grija, pe masura ce se formeaza.
4. Se ia oala de pe foc si se pune dulceata rezultata in borcane incalzite, se lasa sa se raceasca, iar apoi se sigileaza borcanele.
Pofta buna!
Dulceata se poate servi a doua zi, dupa ce au fost tinute borcanele cu capul in jos. Daca doresti sa utilizezi mai putin zahar, pentru a se pastra mai bine, pune borcanele la cuptor cateva minute, fara capac, dupa care sigileaza-le cat este inca fierbinte compozitia.
Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu |
Marţi, 16.06.2015
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean |
Marţi, 16.06.2015
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Andreea Baluteanu |
Marţi, 16.06.2015