Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
200
Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!
Diana Sorescu
Luni, 13.08.2018

Cuprins

Caracteristici

Cand vad pe la cofetarii prajiturile alea delicioase cu glazura de caramel imi ploua in gura! Culoarea aurie, textura fina... mmm! Dar gata cu visatul, sa transformam totul in realitate! Invata cum sa pregatesti simplu o glazura caramel.

Ingrediente pentru glazura de caramel:

  • 1 lingura de glucoza
  • 200g zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • rom sau vanilie

Metoda de preparare:

  1. La foc domol, topeste zaharul in baia de lapte, amestecand continuu. Cand devine o crema omogena, adauga glucoza si esenta preferata, de rom sau vanilie.
  2. Glazura caramel este gata atunci cand luand o picatura de sirop pe degete o vei simti ca un clei gros.
  3. Indeparteaza glazura de caramel de pe foc si stropeste-o cu apa rece ca sa nu prinda o pojghita inestetica deasupra. Orneaza prajiturile tale preferate cu ea.

Vei obtine un preparat delicios, pe care il poti folosi la prajituri sau il poti consuma ca atare. Pofta buna!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 13.08.2018
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 13.08.2018
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (96)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
ancuta (anonim)
23 decembrie 2012 22:10

Glucoza treb sa fie tableta sau lichida,daca lichida unde o gasesc?multumesc!

Aprilia (anonim)
6 iulie 2011 12:12

Unde mai gasim glucoza

Bebelusha Aanbela
20 decembrie 2010 16:04

buna vreau si eu sa incerc glazura asta la o prajitura dar nu imi este clar "topeste zaharul in baie de lapte" nu inteleg se stinge cu lapte zaharul topit sau se pune zaharul in lapte pe foc

Ne găsești pe