Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200

Cuprins
Caracteristici
Cand vad pe la cofetarii prajiturile alea delicioase cu glazura de caramel imi ploua in gura! Culoarea aurie, textura fina... mmm! Dar gata cu visatul, sa transformam totul in realitate! Invata cum sa pregatesti simplu o glazura caramel.
Ingrediente pentru glazura de caramel:
- 1 lingura de glucoza
- 200g zahar
- 1 pahar cu lapte
- rom sau vanilie
Metoda de preparare:
- La foc domol, topeste zaharul in baia de lapte, amestecand continuu. Cand devine o crema omogena, adauga glucoza si esenta preferata, de rom sau vanilie.
- Glazura caramel este gata atunci cand luand o picatura de sirop pe degete o vei simti ca un clei gros.
- Indeparteaza glazura de caramel de pe foc si stropeste-o cu apa rece ca sa nu prinda o pojghita inestetica deasupra. Orneaza prajiturile tale preferate cu ea.
Vei obtine un preparat delicios, pe care il poti folosi la prajituri sau il poti consuma ca atare. Pofta buna!


