Prajitura cu fistic: cel mai bun desert

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Prajitura cu fistic: cel mai bun desert
Andreea Gluh, redactor
Joi, 12.03.2015

Cuprins

Caracteristici

Daca fisticul se numara printre gustarile tale preferate, noi iti propunem sa incerci sa il incorporezi intr-un desert delicios. Te asiguram ca nu numai tu te vei bucura de gustul delicios al preparatului, ci si membrii familiei sau prietenii pe care ii inviti la masa. In plus, ii vei uimi cu talentul tau gastronomic si nu vor inceta sa iti laude desertul.

Iata cum se prepara prajitura cu fistic!

Cea mai simpla reteta de prajitura cu fistic

Mai intai, trebuie sa scoti din camara si din frigider cateva ingrediente pentru aluat, dupa cum urmeaza: 

  • 4 linguri de unt nesarat, topit si racit, si inca doua linguri pentru a unge tava;
  • 160 gr de fistic;
  • 250 gr de biscuiti digestivi sfaramati;
  • 60 gr de zahar;
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa.

Pentru a prepara umplutura, ai nevoie de:

  • 2 galbenusuri mari;
  • 400 ml de lapte condensat;
  • 120 gr de zeama de lamaie proaspat stoarsa.

prajitura cu fistic si zmeura

Cum pregatesti prajitura cu fistic 

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi unge o tava cu putin unt topit. Pe fundul tavii pune un strat de hartie de copt.
  2. Folosind robotul de bucatarie, amesteca fisticul, bucatile de biscuiti digestivi, zaharul si coaja de lamaie, astfel incat sa obtii un mix uscat, omogen.
  3. Apoi, adauga si untul ramas. Compozitia obtinuta trebuie sa fie suficient de cremoasa, astfel incat sa o poti modela in tava, sub forma unui blat.
  4. Coace-l pe acesta din urma timp de 8-12 minute sau pana cand observi ca a facut o crusta. Dupa aceea, lasa blatul sa se raceasca timp de 30 de minute.
  5. Intre timp, prepara umplutura amestecand cu ajutorul unui mixer galbenusurile de ou, laptele condensat si zeama de lamaie.
  6. Odata ce ai obtinut o compozitie omogena, unge blatul preparat anterior, apoi pune prajitura in cuptor timp de 15 minute.
  7. Cand timpul a trecut, las-o sa se raceasca de tot. Dupa aceea, tine-o in frigider cel putin o ora inainte de a o taia pentru a o servi.

Pofta buna!

Prajitura cu fistic este usor de preparat si este foarte gustoasa, asa ca te invitam sa o incerci si tu la cafeaua de dimineata, la un ceai savurat alaturi de prietene sau la o petrecere in familie. 

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 12.03.2015
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 12.03.2015
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 12.03.2015
Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe