Prajitura Hamburg

Cuprins
Daca iti doresti sa te delectezi cu un desert nou, incearca prajitura Hamburg. Reteta propusa de noi este putin diferita fata de cele de cofetarie, dar este mai usor de preparat si la fel de gustoasa. Afla cum se pregateste acest desert minunat!
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: o ora (aproximativ)
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: medie
Ingrediente necesare
- 200 g de faina - 200 ml de lapte - 3 linguri de cacao - 4 galbenusuri de ou - 100 g de unt - 200 g de zahar tos - o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu - dulceata de visine (optional) Pentru crema - 200 g de zahar pudra - doua linguri de suc de lamaie - 4 albusuri de ou
|
![]() Sursa foto: recipetools.gotdns.com |
Iata cum poti sa prepari prajitura Hamburg
1. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga cacao si unt si omogenizeaza compozitia.
2. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu putin suc de lamaie sau cu otet, dupa care se adauga peste celelalte ingrediente. Spre final se pun laptele si faina treptat, pentru a nu face cocoloase. Se tapeteaza o tava potrivita cu hartie de copt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.
3. In acest timp se prepara si crema pentru prajitura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul pudra si la final se pun doua linguri de suc de lamaie. Crema trebuie sa fie batuta tare, pentru a se ingrosa.
4. Se scoate blatul din cuptor, se intinde un strat de dulceata de visine peste el, apoi se toarna si crema. Pentru un aspect aparte si mai aproape de cel al prajiturilor de cofetarie, poti sa modelezi crema in diferite forme.
5. Tava se introduce din nou in cuptor pentru un sfert de ora. Cand prajitura Hamburg este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie si se scoate din tava.
Pofta buna!


