Episodul 4 : Ce zici de o spuma de visine cu frisca?

Cuprins
Daca am incercat spuma de ciocolata, de banane, de lamaie, de ce nu am pregati si o spuma de visine? Un gust dulce-acrisor minunat, ce o sa iti bucure papilele gustative. La treaba!
Spuma de visine
![]() |
Ingrediente:
1 kg visine
500g zahar
500g frisca
20g zahar brun
10g unt
Mod de preparare:
Primul pas este sa speli, sa rup coditele si sa scoti samburii visinelor. Apoi, pastreaza intr-un bol cateva, pentru toppingul de visine caramelizate de la final.
Pasul doi presupune sa treci printr-o sita, prin masina de stors fructe ori prin robot visinele. Ai nevoie de suc proaspat, pe care il vei combina cu zaharul. Pune mixul la foc mic si asteapta pana se topeste zaharul dar, atentie, nu aduce amestecul la fierbere!
Lasa totul la racit, dupa care amesteca siropul cu frisca proaspata. Incorporeaza.
![]() |
Intr-o tigaie, topeste untul si zaharul brun. Completeaza cu visinele ramase si lasa-le sa se caramelizeze. Pune toppingul deasupra si savureaza spuma de visine. Ce bunatate!


