Frigarui de creveti Terikyaki: fantastica imbinare de creveti si ananas!

Cuprins
Daca si tie iti plac la fel de mult combinatiile inedite de alimente si gusturi, te va incanta aceasta retete. Fabuloasele frigarui de creveti Terikyaki aduna impreuna gustul usor acid si dulceag al ananasului cu gustul marin si fraged al crevetilor! Ideal pentru un gratar de vara!
Frigarui de creveti Terikyaki
![]() |
1.5 kg de creveti mari, curatati
o cana de marinata terikyaki (reteta mai jos)
3-5 cepe verzi, tocate marunt
3 lingurite de coaja rasa de lamaie sau limeta
3 cani de ananas proaspat, taiat in cubulete
50-75 betigase pentru frigarui, inmuiate in apa timp de cel putin o ora inainte de a fi folosite
Marinata Terikyaki:
o cana de sos de soia
2 lingurite de ghimbir proaspat ras
o lingurita si jumatate de pudra de mustar
3 linguri de zahar brun
2-3 catei de usturoi, zdrobiti
Preparare:
Amesteca marinata, ceapa si coaja rasa intr-un bol. Pune crevetii intr-o tigaie putin adanca si toarna marinata peste ei. Amesteca usor pentru a acoperi bine crevetii cu marinata. Acopera si lasa la frigider timp de cel putin 4 ore, chiar pana la 12 ore, amestecand si intorcand crevetii din cand in cand.
Pune crevetii si ananasul pe betigase; aseaza ananasul in partea curbata a crevetilor. Apoi pune cat mai multe frigarui de creveti pe gratarul incins. Gateste timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand crevetii s-au gatit (nu mai sunt translucizi).
![]() |
