Maioneze de post: 5 solutii inedite

Cuprins
- Maioneza de post din cartof
- Maioneza de post din mustar
- Maioneza de post din lapte de soia
- Maioneza de post din pufuleti
- Maioneza de post cu faina
Caracteristici
Postul Craciunului, care a inceput de pe 14 noiembrie, va fi mai usor de tinut daca inveti sa pregatesti mai multe retete culinare destinate acestei perioade. Nu este nevoie sa iti infranezi chiar toate poftele alimentare, avand in vedere ca exista o multime de variante la care poti sa apelezi atunci cand nu stii cu ce sa inlocuiesti un anumit ingredient. Spre exemplu, maioneza este necesara in multe retete, astfel ca renunti dezamagita de multe ori la ele. Noi avem solutiile perfecte: retete de maioneze de post. Iata care sunt ingredientele care pot inlocui cu succes ouale!
Maioneza de post din cartof
Delicios si la indemana, cartoful este un ingredient care te scapa de multe ori din dificultate. De ce nu l-ai folosi si pentru a obtine una dintre cele mai gustoase maioneze de post?
Ingrediente: 2 cartofi, suc de lamaie proaspat stors, o lingura de mustar, ulei, sare, piper (dupa gust).
Preparare
Curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, scoate-i din recipient si lasa-i putin la racit. Prepara un piure din ei, dupa care adauga mustarul si o lingura de ulei, amestecand in continuu. Completeaza compozitia cu mustar si ulei pana obtii consistenta dorita. Condimenteaza preparatul cu sare si piper.
Maioneza de post din mustar
Mustarul este nelipsit de pe lista cu ingrediente pentru o reteta de maioneza. Insa perioada de post cere solutii inedite, astfel ca il poti transforma cu usurinta in vedeta preparatului.
Ingrediente: doua linguri de amidon, 100 ml de apa, doua linguri de mustar, suc de lamaie, ulei, piper, putina sare.
Preparare
Amesteca amidonul cu putina apa, iar restul pune-o la fiert si cand da in clocot, adauga pasta de amidon, amestecand in continuu. Odata ce s-a ingrosat compozitia, da recipientul deoparte si lasa totul la racit. Apoi adauga mustarul, sarea, piperul si uleiul treptat. Amesteca si completeaza cu ce mai este nevoie pana preparatul iese asa cum iti doresti.
Maioneza de post din lapte de soia
Daca adori sa bei lapte de soia, cu siguranta iti va placea sa il folosesti si intr-o reteta de maioneza de post.
Ingrediente: 100 ml lapte de soia, doua lingurite de mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
Preparare
Amesteca bine toate ingredientele intr-un bol, insa pune uleiul treptat. Astfel te vei asigura ca obtii textura dorita. La final, condimenteaza cu sare si piper.
Maioneza de post din pufuleti
Aceasta reteta este una dintre cele mai ieftine retete de maioneza, luand in considerare ca bugetul necesar pentru prepararea ei este destul de mic. In maxim 20 de minute te vei putea bucura de un sos extrem de gustos. Ti-am starnit curiozitate? Invata de AICI cum sa o pregatesti!
Maioneza de post cu faina
Si maioneza preparata din faina reprezinta o solutie la indemana atunci cand tii post. Nu ai nevoie decat de cateva ingrediente pentru a obtine un preparat de nota zece.
Ingrediente: doua linguri de faina, 1-2 linguri de mustar, 120-130 ml de apa, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
Preparare
Amesteca faina cu cateva linguri de apa, avand grija sa nu ramana formate cocoloase. Pune restul de apa la fiert, apoi adauga si pasta de faina. Amesteca bine pana se ingroasa compozitia, apoi lasa totul la racit. Adauga mustarul, sucul de lamaie si treptat uleiul. Potriveste de sare si piper, decoreaza cu patrunjel si ai obtinut cu dressing de post delicios.
Cele 5 retete de maioneze de post sunt usor de preparat si foarte apropiate la gust de preparatul obtinut din oua. Indiferent de ingredientele pe care le alegi, poti sa folosesti maioneza la orice preparate culinare iti doresti.

