Un sos perfect pentru file de peste: sos Meuniere
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins

Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
Da, de curand am descoperit un sos pe care eu, personal, l-as manca oricand cu un file de peste. Ingredientele sale se potrivesc in mod exceptional cu carnea de peste, asadar sosul est pur si simplu perfect: sos Meuniere. De aceea, iti voi prezenta si tie astazi aceasta reteta de sos Meuniere, pentru ca pestele tau sa prinda un alt gust, mult mai bun.
Sos Meuniere, o reteta de exceptie
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest savuros sos Meuniere:
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de zeama de lamaie
- o ceapa verde
- o legatura patrunjel
- sare
- piper negru macinat
- piper verde macinat
- 2 linguri capere
Nu vom mai zabovi pentru ca sunt convinsa de faptul ca esti nerabdatoare sa vezi ce este cu acest sos minune. Asadar, sa trecem la treaba.
Sos Meuniere pentru orice tip de peste
Salau cu sos meuniere
- 3 bucăți șalău eviscerat și curățat de solzi (aproximativ 1 kg)
- 3 linguri făină
- 80 gr unt
- 3 linguri ulei
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură capere
- puțin vin alb – 2-3 linguri
- sare, piper
- pătrunjel tocat (1 legătură)
Cum il vom prepara
Alte articole care te-ar putea interesa: Adu picnic-ul la tine acasa: frigarui la gratar cu legume |


