Drojdia de bere: beneficii si proprietati

Drojdia de bere: beneficii si proprietati
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 05.11.2014

Cuprins

Drojdia de bere este o ciuperca monocelulara, care se inmulteste prin inmugurire. Ea este folosita in multe retete de patiserie si de panificatie, pentru ca, in combinatie cu zaharul, care este unul dintre ingredientele-cheie in asemenea cazuri, creste cantitatea de materie prima, multiplicandu-si celulele componente. Trebuie sa stii, insa, ca drojdia de bere are numeroase beneficii pentru organism si daca este consumata ca atare, pentru ca este bogata in vitamine, minerale si enzime importante pentru functionarea organismului.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, mai pe larg, care sunt beneficiile drojdiei de bere pentru organism!

De ce ar trebui sa consumi drojdie de bere

Indiferent de forma in care consumi drojdia de bere, pentru ca ea este comercializata atat ca atare, cat si ca pulbere, dar si incapsulata, beneficiile ei pentru organism sunt uimitoare. Ea contine numeroase substante importante pentru mentinerea sanatatii, printre care se numara complexul de vitamine B, vitaminele D si E, dar si minerale cum ar fi calciul, magneziul si fosforul. In acelasi timp, enzimele din acest aliment-minune au capacitatea de a accelera metabolismul.

Pentru a te convinge cu adevarat de beneficiile drojdiei de bere, trebuie sa iti spunem ca afectiunile si simptomele pe care aceasta le trateaza sau le previne sunt numeroase, lista acestora regasindu-se mai jos:

- caderea parului si fragilitatea unghiilor;

- boala Parkinson;

- boala Alzheimer;

- diferite forme de cancer, cum ar fi cel de piele, cel de esofag si cel de prostata;

- hepatitele A, B si C;

- anemia si lipsa de vitamine;

- ingreunarea memoriei;

- depresia, gratie continutului de vitamina B.

Curele cu drojdie de bere trebuie sa dureze cel putin doua saptamani, facandu-se pauza de inca doua saptamani, dupa care se pot repeta.

Daca te-ai decis sa tii o cura cu drojdie de bere, trebuie sa tii seama si de efectele secundare ale acesteia. Astfel, daca suferi de diabet, acest aliment poate interactiona cu insulina, iar daca esti alergic la penicilina, drojdia de bere poate cauza o reactie neplacuta. In plus, fereste-te de acest aliment in cazul in care esti predispusa la infectiile fungice, cum ar fi candidoza.

Beneficiile drojdiei de bere sunt numeroase, insa trebuie sa tii seama de aspectele prezentate pentru a o putea consuma in siguranta.

Vezi si
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 05.11.2014
Articolul urmator »
Dieta 30-30-30: ce este si de ce a devenit populară pe Tik Tok
Dieta 30-30-30: ce este si de ce a devenit populară pe Tik Tok
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Incepe quiz
Ce alcool ti se potriveste?
Ce alcool ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (22)

Ne găsești pe