Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Vopsirea părului în blond-cenușiu peste șaten este una dintre cele mai frecvente solicitări în saloanele din întreaga lume. Blondul - cenușiu favorizează pe toată lumea, deoarece este nuanța care seamănă cel mai mult cu blondul natural. Părul închis la culoare are nuanțe portocalii și roșiatice, iar acestea fac ca vopsirea să pară nenaturală. Cu nuanțele de cenușă reușim să dezactivăm tonurile portocalii și arămii. Află ce trebuie să faci pentru a obține o culoare naturală de blond-cenușiu peste șaten!
Cuprins
- Cum treci de la șaten la blond cenușiu fără decolorare
- Ce număr de vopsea să folosești pentru blond cenușiu peste șaten?
- Cum combini vopselele pentru a obține tonuri de cenușă?
- Poți obține blond cenușiu peste șaten cu henna?
- Cum îndepărtezi culoarea cenușie de pe părul blond?
- Diferența dintre blond cenușiu și platinat
- Cui i se potrivește blondul cenușiu?
Cum treci de la șaten la blond cenușiu fără decolorare
Să-ți vopsești părul în blond cenușiu peste șaten fără să folosești un decolorant poate fi o misiune dificilă, deoarece pentru a obține o culoare mai deschisă este necesar să scapi de pigmentul natural din păr. Fără decolorant, îți poți deschide părul cu doar câteva nuanțe (poți ajunge la un blond mediu spre închis), dar dacă dorești o nuanță deschisă de blond (platinat), atunci va fi necesar să folosești decolorant.
1. Dacă părul tău este deja vopsit cu o nuanță mai închisă, atunci va trebui să îndepărtezi vopseaua cu un produs cosmetic de îndepărtare a culorii. Acest lucru poate necesita mai multe etape, în funcție de cât timp a trecut de la ultima vopsire. De exemplu, dacă te-ai vopsit o singură dată, cel mai probabil vei avea nevoie doar de o singură procedură de îndepărtare a vopselei. Dacă te-ai vopsit de mai multe ori, șansele ca agentul de îndepărtare a vopselei de păr să fie eficient după prima aplicare sunt destul de mici.
Îndepărtarea vopselei este necesară deoarece culoarea artificială nu este doar mai rezistentă la decolorare decât pigmentul natural, ci și pentru că această culoare nu înlocuiește pigmentul natural, ci se află în interiorul cuticulei părului în plus față de cel natural, crescând astfel cantitatea totală de pigment prezentă în firul de păr!
2. După îndepărtarea vopselei, poți aplica o culoare cu intensitate ridicată, cu coloranți cenușii. Aceștia se termină în .1 sau -1 la numărul culorii (fiecare brand are propria sa metodă de numerotare a vopselelor). Ar trebui să fie însă, ușor de ales, deoarece scrie culoarea și pe cutie, și anume - ”blond cenușă super deschis”.
Crema colorantă trebuie amestecată cu un oxidant, care este recomandat să fie unul cu volum 30 pentru a nu deteriora foarte tare firul de păr. Pentru femeile cu părul mai închis, este potrivit un oxidant de 9%, iar pentru cele cu părul natural mai deschis este potrivit unul de 6%.
Aceștia ar fi pașii pentru a obține culoarea preferată, însă trebuie să ții cont de faptul că trecerea la părul blond cenușiu peste șaten s-ar putea să nu aibă sorți de izbândă. Această procedură funcționează cel mai bine pentru părul maro deschis, nu pentru nuanțe mai închise. Dacă ai părul mai închis la culoare, este foarte probabil să obții un portocaliu care nu va arăta niciodată blond, chiar și după o tonifiere substanțială. În acest caz, este recomandat să mergi la un salon profesionist pentru a obține culoarea dorită, cu daune minime.
Ce număr de vopsea să folosești pentru blond cenușiu peste șaten?
Vopseaua folosită va depinde de culoarea ta de bază și dacă părul este natural sau nu.
Nuanțele de blond cenușiu variază de la 7.1 la 12.1, însă nu toate brandurile produc toate nuanțele:
12.1 – Blond cenușiu special
11.1 – Blond cenușiu extra super deschis
10.1- Blond cenușiu super deschis
9.1 – Blond cenușiu foarte deschis
8.1 – Blond cenușiu deschis
7.1 – Blond cenușiu
În funcție de marcă, numerele pot varia ușor, dar în general acestea sunt.
Dacă ai părul un maro închis, vei obține un finisaj natural doar dacă aplici un 8.1 sau 9.1. Dacă aplici 10 și 11 îți va face o culoare mai deschisă, dar nu va fi cenuşă. Cu un 7.1, vei obține un rezultat natural, dar foarte întunecat.
Tonul 12.1 este cea mai deschisă nuanță de blond care este fabricată fără decolorare. Doar unele mărci o produc.
Cum combini vopselele pentru a obține tonuri de cenușă?
Dacă ai o vopsea care nu se termină în .1, .11, .21, care sunt de obicei subtonuri de cenușă, vestea bună este că-ți poți face singură culoarea. De exemplu, dacă ai deja o vopsea 10 și vrei s-o faci cenușă, îl poți amesteca cu un 01 pentru a-l face cenușă sau o vopsea albăstruie sau violetă dacă vrei mai degrabă să corectezi nuanța gălbuie sau cenușă a părului. În oricare din aceste cazuri, vei avea nevoie de un colorant de bază cu care să lucrezi. Aceste tonuri de albastru, violet și gri sunt doar o completare a culorii principale.
Tonuri de cenușă:
O metodă de a obține o culoare naturală de cenușă este să cumperi un colorant de 0.1 și să îl utilizezi în amestec cu un alt colorant neutru sau natural, de exemplu, un 7, 8, 9 etc. Coloranții de 0.1 (cenușă pură) se vând de obicei doar la salon, dar dacă îi găsești, nu folosi o cantitate mai mare de mărimea unui bob de mazăre, deoarece vei ajunge cu părul gri în loc de blond!
Tonuri de albastru sau violet:
O altă opțiune foarte asemănătoare cu cenușa (dar nu exact aceeași) ar fi să alegi o nuanță de albastru sau violet. Totuși, acestea sunt de obicei folosite mai mult pentru a corecta tonurile portocalii. Nuanța albastră servește la corectarea galbenului, iar violet la corectarea portocaliului.
Poți obține blond cenușiu peste șaten cu henna?
Henna sau vopselele semipermanente sunt de fapt simple băi de culoare care nu luminează părul. Ele oferă doar ton, astfel că nu vei obține cu henna blond cenușiu peste șaten.
Cum îndepărtezi culoarea cenușie de pe părul blond?
Uneori se întâmplă ca blondul cenușiu să pară verde în păr, mai ales când îl aplicăm pe o bază aurie. În acest caz, poți aplica un ton neutru pentru a corecta (de exemplu 8 sau 9, sau culoarea pe care o folosești). O variantă mai puțin agresivă este să speli părul de mai multe ori, frecându-l astfel încât culoarea să dispară mai repede.
Diferența dintre blond cenușiu și platinat
Când vorbim despre blond cenușiu vorbim despre o nuanță de blond care prezintă o nuanță cenușie care nu reflectă lumina. Blondul platinat este foarte asemănător, doar că în acest caz nuanța de gri reflectă lumina.
Dacă ne gândim bine, cenușa este opacă, nu reflectă lumina. Dar argintul reflectă lumina, ne putem vedea reflectați în ea.
Cui i se potrivește blondul cenușiu?
Blondul cenușiu se poate potrivi oricărui tip de ten, însă în special persoanelor cu tonuri de piele reci sau cu piele deschisă.
Pe lângă nuanța pielii, trebuie ținut cont de tonalitatea blondului cenușiu. Există diverse nuanțe de blond cenușiu, de la cele mai reci cu reflexe argintii, până la cele mai calde cu reflexe aurii. Alege o nuanță care se potrivește pielii și gusturilor tale personale.
În ceea ce privește culoarea ochilor, părul blond cenușiu poate scoate în evidență cel mai bine ochii albaștri sau verzi.
În cele din urmă, însă, alegerea nuanței părului ar trebui să reflecte personalitatea și stilul tău personal. Dacă te simți bine cu această nuanță și consideri că îți reprezintă stilul, atunci aceasta este o alegere bună pentru tine.
Așadar, este posibil să obții blond cenușiu peste șaten atât cu decolorare, cât și fără. Însă, este important să ții cont de faptul că, deși poți să obții o nuanță de blond mai deschis, culoarea finală va depinde în mare măsură de culoarea inițială a părului tău și de produsul folosit. Dacă vrei un rezultat mai precis sau mai deschis, poate fi necesară decolorarea, ceea ce ar trebui să fie făcut sub îndrumarea unui stilist profesionist pentru a preveni daunele.
Citește și: Cum să te vopsești acasă fără să îți strici părul - reguli simple pe care trebuie să le respecți
Surse foto: iStock.com
Surse articol: Deliriarose.com