7 ceaiuri pentru acnee cu rezultate de durata

Cuprins
Incepe un tratament cu ceaiuri pentru acnee, daca te confrunti cu aceasta afectiune. Pentru rezultate mai bune se recomanda sa administrezi ceaiuri din plante atat intern, cat si extern. Plantele cu proprietati dezinfectante, antiinflamatoare si cicatrizante sunt folosite ca adjuvante in cosmetica fetei, pe langa tratamentul de baza contra acneei.
De aceasta afectiune nu sufera doar adolescentii, ci si persoanele aflate la maturitate, fiind de cele mai multe ori determinata genetic. Cele mai ingrijiratoare probleme sunt cele de ordin emotional si social. Nu lasa acneea sa iti afecteze viata, ingrijeste-ti tenul si include in rutina zilnica si remediile din plante.
Afla care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru acnee!
Ceaiuri pentru acnee: tratament intern
Ceai de trei frati patati
Aceasta
planta are proprietati antialergice si depurative, ceea ce o recomanda pentru
tratarea acneei.
Prepara
o infuzie din o lingurita de trei frati patati la 250 ml apa in clocot. Se beau
2-3 cani pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Se recomanda sa urmezi acest
tratament timp de o luna. Dupa aceasta perioada faci o pauza, apoi incepi din
nou cura de o luna.
Ceai de brusture
Ceaiurile pentru acnee din radacina de brusture elimina toxinele din organism si au actiune antiseptica. Brusturele se gaseste si in compozitia anumitor produse pentru acnee, datorita rezultatelor bune pe care le-a dat de-a lungul timpului.
Tot ce trebuie sa faci este sa prepari o infuzie din 3-4
linguri de radacina de brusture la un litru de apa. Aceasta cantitate se
consuma in cursul unei zile. Daca iti doresti un tratament mai concentrat, poti
sa optezi pentru prepararea decoctului de radacina. Acesta se face din o
lingura de radacini la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi.
Se recomanda sa tii cura cu ceai de brusture timp de doua
luni, dar cu o pauza de zece zile intre ele.
Ceai de papadie
Papadia are actiune diuretica, sporind eliminarea toxinelor din corp. In plus, este o sursa bogata de vitamine si aduce numeroase beneficii organismului.
Ceaiul de papadie are gust amarui, dar poti sa il indulcesti cu putina miere. O cura cu infuzie de papadie se tine o luna, timp in care va purifica organismul de toxine si va curata sangele si pielea afectata de acnee.
Ceaiuri pentru acnee: tratament extern
Ceai verde
Acest ceai este recomandat in multe tratamente pentru infrumusetarea pielii, deoarece aduce beneficii si tenului afectat de acnee. Are proprietati astringente, antioxidante si antibacteriene.
Aplica comprese caldute cu el dupa fiecare demachiere, iar tenul tau va fi mai hidratat, mai curat si mai luminos. Ceaiul verde combate acneea, calmeaza pielea afectata de aceasta afectiune si inchide porii dilatati.
Ceai din flori de galbenele
Ceaiurile pentru acnee din flori de galbenele au rol hidratant, cicatrizant si regenerant. Ele aduc beneficii tenului gras afectat de iritatii.
Prepara o infuzie concentrata din flori de galbenele in cantitate mica si nu uita ca aceasta trebuie sa fie mereu proaspata. Aplica comprese locale cu ajutorul unei dischete demachiante in fiecare seara, inainte de culcare. Acest tratament naturist calmeaza inflamatiile tenului.
Ceai de cicoare
Un alt tratament eficient impotriva acneei este ceaiul de cicoare. Acesta grabeste vindecarea si este recomandat in special tenului gras.
Infuzia se prepara din 3-4 lingurite de radacini uscate la o cana de apa. Se tamponeaza usor tenul cu o discheta demachianta. Foloseste aceasta infuzie pentru intretinerea tenului, dupa demachiere.
Ceai din conuri de hamei
Daca ai probleme cu acneea si seboreea, apeleaza la ceaiurile pentru acnee din conuri de hamei. Ele previn infectiile microbiene, avand actiune antiseptica.
Aplica comprese locale cu infuzie preparata din o lingura de planta la 100 ml apa. Aceasta infuzie reduce inflamatiile pielii si calmeaza roseata.
Desi acneea este o afectiune care nu dispare peste noapte, asta nu inseamna ca trebuie sa te neglijezi. Bucura-te de viata si lasa sa se vada acest lucru si din tinutele tale vestimentare. O geanta si niste balerini colorati pot sa-ti schimbe starea de spirit instant.
Ceaiurile pentru acnee ajuta la atenuarea acestei afectiuni, daca sunt folosite o perioada de timp mai lunga. Pentru rezultate cat mai bune se recomanda sa le utilizezi atat intern, cat si extern. Tratamentele pe baza de plante ajuta pielea sa se refaca si purifica organismul.


