Invata sa alegi vopseaua de par in functie de trasaturile fetei

Cuprins
- Tonurile reci vs. tonurile calde
- Pasul 1: Alege culoarea vopselei in functie de culoarea pielii
- Pasul 2: Alege culoarea vopselei in functie de culoarea ochilor
Principalul impuls al femeilor atunci cand decid sa isi schimbe culoarea de par il reprezinta consultarea cu fidelitate a tendintelor. Insa acestea nu sunt cel mai important factor de care trebuie sa tinem cont atunci cand optam pentru o schimbare de look si asta din cauza faptului ca "ce se poarta" nu este echivalent cu "ce ti se potriveste".
Trasaturile care te individualizeaza si care iti caracterizeaza feminitatea sunt cele care dicteaza adevaratele tendinte. Asa cum in moda silueta selecteaza stilurile care ti se potrivesc, in domeniul hairstyling-ului, trasaturile faciale impun nuantele pentru care poti opta ca sa obtii un look natural.
De ce trebuie sa tii cont in alegerea unei noi culori de par? Culoarea pielii, a ochilor si nuanta naturala de par sunt factorii care influenteaza paleta de culori atunci cand vorbim de vopsirea podoabei capilare.
Tonurile reci vs. tonurile calde
Culorile de vopsea care se potrivesc tonurilor reci sunt blond ultra deschis cenusiu, blond platinat, chihlimbar, rosu acaju, roscat castaniu, cafeniu, mahon, castaniu inchis, negru albastrui si negru abanos. Evita tonurile aurii, care iti dau un look prea dramatic. Evita, de asemenea, orice culoare de par cu subtonuri galbene, in special gama tonurilor de rosu, satenul deschis irizat si satenul auriu. |
![]() |
![]() |
Culorile de vopsea indicate pentru tonurile calde includ blondul miere si capsuna sau auriu, ciocolatiu deschis, rosu cupru, saten deschis, saten rece si castaniu inchis. Evita blondul platinat, negrul albastrui, care te face sa pari stearsa, si reflexele cenusii, care te imbatranesc. |
Pasul 1: Alege culoarea vopselei in functie de culoarea pielii
Culoarea pielii se incadreaza in doua categorii: tonuri reci si tonuri calde. Afla in ce categorie te incadrezi!
Tonurile reci sunt caracterizate de urmatoarele trasaturi:
Fiind definite de subtonuri albastre si rosiatice, tonurile caracterizeaza extremele. Daca ai pielea palida, cu pistrui, si se arde usor in urma expunerii la soare sau, din contra, maslinie, cu tenta exotica si foarte bronzata, te inscrii in categoria tonurilor reci.
Tonurile reci pot include si pielea medie, cu pometi rozalii, pielea care prezinta cuperoza si zone rosiatice sau albastrui in zona ochilor.
Tonurile calde sunt definite de urmatoarele trasaturi:
Pielea se bronzeaza repede si dobandeste o nota aurie, culorile variaza intre mediu si masliniu. Pometii au o tenta rozalie naturala, caracteristica pielii mai deschise, sau subtonuri piersica, in cazul in care ai un ten masliniu.
Culorile de vopsea pentru care poti opta includ blondul miere si capsuna sau auriu, ciocolatiu deschis, rosu cupru, saten deschis, saten rece si castaniu inchis.
Evita blondul platinat, negrul albastrui, care te face sa pari stearsa si reflexele cenusii, care te imbatranesc.
Pasul 2: Alege culoarea vopselei in functie de culoarea ochilorDaca ai ochii albastru inchis, gri albastrui, caprui sau negri, este important de stiut ca acestia sunt asociati cu nuantele reci de piele. Poti alege dintre culorile de vopsea mentionate la aceasta categorie. |
![]() |
Pasul 3: Alege culoarea vopselei in functie de culoarea naturala a parului
Atunci cand decizi sa iti schimbi culoarea parului, este important ca alegerea coloristica pe care o faci sa complimenteze nuanta naturala a podoabei tale capilare.
Ca si ghid de orientare, nuantele naturale de par asociate cu tonurile calde sunt saten inchis cu reflexe aurii sau rosiatice, blond capsuna si blond auriu.
Nuantele naturale de par care intra in categoria tonurilor reci sunt cafeniul, negru albastrui, saten cenusiu, saten chihlimbar, rosu acaju, blond platinat si blond ultra-deschis.
Pentru a-ti schimba culoarea parului, opteaza pentru nuantele de vopsea indicate in categoria tonurilor reci, respectiv calde.
![]() |
![]() |
Daca vrei sa mizezi pe un look natural, alege o nuanta cu doua tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea ta naturala. Daca vrei o schimbare dramatica, opteaza pentru o culoare total diferita, insa care se regaseste in seria mentionata.


