O femeie cu dizabilități a fost nevoită să se târască singură la baie, în avion, după ce însoțitorul de zbor a refuzat să o ajute

O femeie cu dizabilități a fost nevoită să se târască singură la baie, în avion, după ce însoțitorul de zbor a refuzat să o ajute

Lorena Pintilie

O creatoare de conținut în mediul online cu un grav handicap locomotor a trecut prin momente umilitoare și greu de conceput într-una din călătoriile pe care le aștepta cu nerăbdare. Lucrurile s-au precipitat brusc după ce a ajuns la aeroport. După ce a trebuit să se confrunte cu întârzierea unui zbor și transferul într-un alt avion, a reușit într-un final să își găsească locul, dar problema reală abia de acum urma să apară. Cea mai mare dezamăgire a venit în momentul în care a avut nevoie să meargă la toaletă în timpul cursei.

Călătoriile sunt o experiență extraordinară care le permite oamenilor să se relaxeze, să își extindă orizonturile și să vadă minunățiile lumii cu ochii lor. Pentru iubitorii de călătorii nu există un lucru mai satisfăcător decât un plan făcut pe ultima sută de metri. Dorința bruscă de a îndesa câteva haine într-o valiză și de a urca în avion, fără a avea un plan foarte bine structurat, este, probabil, cea mai mare satisfacție a unei astfel de persoană.

Deși oricine își dorește să se bucure de călătoria lui și să creeze amintiri prețioase, din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. În ciuda celor mai bune intenții și a celor mai mari eforturi, unele dintre cele mai așteptate călătorii pot deveni un adevărat coșmar, ceea ce s-a întâmplat și în povestea unei femei din Marea Britanie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Jennie Berry, o bloggeriță de călătorie cu un handicap locomotor grav, își împarte timpul între Londra și Hartlepool, Marea Britanie, unde se află cele două locuințe ale englezoaicei. Dar, dornică de a descoperi lumea și de a vedea minunățiile acesteia, Jennie călătorește des, împărtășind pe rețelele de socializare mărturii sincere din vacanțele sale.

În ciuda problemelor sale de sănătate, tânăra se aventurează cât de des are ocazia, iar mărturiile sale sunt menite să îi încurajeze pe cei care duc aceeași povară ca și ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Având în vedere dragostea și pasiunea ei pentru călătorii, Jennie este aproape întotdeauna pregătită pentru o nouă aventură. Cu toate acestea, în toamna anului 2022, ea a avut parte de cea mai puțin probabilă experiență în timp ce zbura din Marea Britanie spre Grecia. A trăit momente umilitoare, care au pus-o într-o dificultate greu de descris în cuvinte. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Jennie avea să descopere atunci că linia aeriană spaniolă de la care își procurase biletul avea doar câteva avioane în flota sa, neavând echipamentul necesar pentru a face confortabil zborul unui călător cu handicap. Deoarece este paralizată de la brâu în jos, ea folosește întotdeauna un scaun cu rotile.

Atunci când călătorește cu avionul, Jennie a spus că adesea stătea pe un scaun de culoar - echivalentul unui scaun cu rotile din avioanele folosite pentru a deplasa persoanele cu dizabilități. Din nefericire, aeronava companiei aeriene cu care trebuia să zboare nu avea această facilitate, ceea ce avea să transforme călătoria lui Jennie într-un coșmar.

O femeie și-a pierdut ambele picioare după ce a fost înțepată de un țânțar

Totul a început când a aflat că zborul său va avea o întârziere destul de mare, din pricina căruia locul său a fost transferat spre un alt zbor realizat de o altă companie aeriană, numită Alba Star Airlines. Supărată, a acceptat totuși să zboare cu cealaltă companie dorindu-și ca acel calvar să se termine cât mai repede. Însă, ceea ce nu știa tânăra, este că adevăratul coșmar avea să urmeze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Bloggerița a declarat că personalul de la Aeroportul Internațional Newcastle a refuzat să-i ofere un loc aproape de partea din față a avionului, un loc care să îi faciliteze ieșirea spre culoare și spre ușă, în caz de urgență. Astfel, n-a avut de ales decât să accepte unul dintre locurile de la mijlocul avionului, în timp ce, personalul avionului ridica din umeri.

Însă lucrurile negative nu s-au terminat aici! La un moment dat, după decolarea avionului, Jennie a simțit nevoia de a folosi toaleta. Când a întrebat echipajul companiei aeriene dacă poate merge la toaletă, aceștia i-au spus pur și simplu: „Nu, nu avem un scaun cu rotile la bord”, fără a-i oferi vreo sugestie sau soluție alternativă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

„Călătorie” umilitoare spre toaletă

Neștiind ce altceva să facă, Jennie s-a dat jos pe podeaua avionului și a început să se târască singură pe culoar. Pasagerii au privit-o pe femeie în timp ce se chinuia să ajungă la baie, târându-se pe culoarul avionului. Restul pasagerilor au încercat să o ajute, dar în lipsă de spațiu, Jennie a refuzat și a spus că se descurcă singură. Chiar și așa, pasagerii au continuat să o sprijine prin cuvinte de alinare și suport moral, însă din partea echipajului de zbor nu primise nici măcar atât.

O femeie s-a infectat cu tenie după ce a mâncat un aliment extrem de comun. Cum a fost posibil

Când te trece, te trece!”, a comentat râzând bloggerița, mulțumindu-și pentru puterea pe care a avut-o în drum spre și dinspre toaletă. „Nu am primit nici măcar o întrebare din partea echipajului de zbor. Empatie zero și profesionalism inexistent!”, a declarat tânăra.

La un moment dat, Jennie s-a ținut chiar de căruciorul cu băuturi pentru a se sprijini, dar a povestit că niciun membru al personalului nu i-a venit în ajutor și a continuat să servească pasagerii. În cele din urmă, a reușit să ajungă la toaletă, unde partenerul ei, Owen, a ajutat-o să se așeze pe scaunul de toaletă.

Jennie Berry târându-se pe culoarul aeronaviei spre toaletă

După ce a ajuns singură la toaletă, Jennie a fost de-a dreptul uluită de reacția unui însoțitor de zbor care i-a spus că: „Persoanele cu dizabilități ar trebui să poarte scutece la bord”. Tânăra a fost de-a dreptul șocată de soluția absurdă dată de angajat, despre care spune că „este ca și cum i-ai spune unei persoane cu dizabilități că e perfect normal să facă pipi pe ei în timp ce alți pasageri stau alături”.

Să sperăm că o astfel soluție nu duce la scurgeri”, a comentat Jennie amuzată de lipsa de profesionalism ai angajaților din acel zbor. Incidentul a fost unul izolat, dar aceasta a dorit să facă publică această informație din dorința de a trage un semnal de alarmă în dreptul companiilor aeriene care nu au dotările necesare pentru a ajuta un o persoană cu dizabilități, și de asemenea, pentru a-i educa din acest punct de vedere pe angajați.

Jennie susține că personalul companiei aeriene i-a spus că nu a avut niciodată probleme cu persoanele cu dizabilități care trebuie să poarte scutece în cei 27 de ani de serviciu.

Prietenul lui Jennie, Owen, care a filmat calvarul iubitei sale la cererea acesteia, a fost șocat de lipsa de sprijin și asistență din partea personalului. Când a fost întrebată de ce a filmat incidentul, aceasta a spus că a dorit să îl împărtășească lumii și să facă lumină asupra modului în care sunt tratate persoanele cu dizabilități.

O femeie susține că viața i s-a schimbat radical după ce a început să mănânce ficat, rinichi și carne crudă

Tânăra a dezvăluit că a avut dificultăți chiar și în folosirea toaletei, deoarece scaunul era prea mic. După ce a ieșit din toaletă, o familie amabilă i-a oferit locul lor din față, pentru ca ea să nu fie nevoită să treacă prin durerea de a se târî înapoi.

Jennie ajutată de iubitul ei să se așeze pe vasul de toaletă al băii din avion

Fiind o persoană care s-a mândrit întotdeauna cu faptul că era diferită de ceilalți, Jennie a trecut și ea prin momente grele. Nu a fost greu de ghicit că excursia din Marea Britanie în Grecia a făcut-o să se simtă jenată, degradată și rănită din cauza lipsei de respect primită din partea însoțitorilor de zbor.

Faptul că personalul i-a spus că ar trebui să poarte un scutec i-a rănit sentimentele și a făcut-o să se simtă umilită în fața celorlalți pasageri. Astfel, Jennie a dorit să își ridice vocea pentru toate persoanele cu handicap care au trecut prin situații similare și se temeau să vorbească.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Și-a făcut vocea auzită

Fiind o călătoare pasionată, bloggerița și-a dorit să-și facă publică povestea pentru a trage un semnal de alarmă atunci când vine vorba despre felul în care sunt tratate persoanele cu dizabilități. De asemenea, ea a făcut lumină asupra a ceea ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi avut puterea de a se târî pe podeaua avionului până la toaletă.

Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Mi se pare inuman să ai doar cele două opțiuni puse la dispoziție de angajații companiei aeriene: să facă pipi într-un scutec, pe scaun, sau să se târască pe culoar pâna la toaletă. Așa ceva este inadmisibil!”, a transmis aceasta pe contul său de Instagram. Ca și susținătoare a comunității persoanelor cu dizabilități, Jennie s-a luptat din răsputeri pentru a schimba nepăsarea din industria turismului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

În octombrie 2022, Jennie a apărut la emisiunea „Good Morning Britain”, unde și-a împărtășit experiența și a discutat despre accesabilitatea redusă pe care o au persoanele cu handicap locomotor în avioane, dar și despre comportamentul total neinstruit al însoțitorilor de zbor. Tânăra a dezvăluit atunci că personalul companiei a dat vina pe prietenul ei.

Directorul general mi-a demonstrat cât de nepăsători sunt cei din industria turismului atunci când a declarat că partenerul meu ar fi trebuit să mă tragă pe culoar până la toaletă în loc să mă filmeze. Contăm așa de puțin încât să fim târâți la toaletă ca niște animale, în loc să recunoaștem că nu este suficient de bine și să oferim echipamente accesibile, așa cum fac majoritatea celorlalte companii aeriene?”, a spus aceasta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie Berry | Disabled Blog♿️ (@wheelie_good_life)

Jennie le-a mulțumit susținătorilor ei pentru dragostea și încurajările lor și a promis să militeze pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități în speranța că lucrurile se vor schimba în bine.

Surse foto: Instagram - wheelie_good_life (Jennie Berry)

Surse articol: AmoMama

Articolul urmator
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.