Platou taranesc - un aperitiv traditional!

Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Daca iti plac preparatele romanesti si vrei sa le incluzi la o masa festiva invata sa prepari un platou taranesc. Ai nevoie de putina imaginatie si produse traditionale ce se gasesc in piete!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 14.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010

Bucura-te de un platou taranesc!

Ingrediente pentru platou taranesc:
3 rosii
2 ardei grasi
urda
o legatura marar
150 gr branza de oaie
o legatura ceapa
o legatura usturoi verde
o legatura leurda (merge inlocuita cu salata)
150 gr slanina
100 gr toba
100 gr jumari
sare
piper
paine de cartofi

Cum combini aceste preparate pentru un platou taranesc?

Toate legumele se spala bine si se lasa putin la uscat. Daca tii mult la aspect e bine sa alegi un platou de lemn. Ii da preparatului un aer rustic de care are nevoie. Pe jumatate de platou se pune o patura de leurda (sau salata).

Pe partea cu leurda se pun jumarile, slanina si toba taiate bucatele mici. Tot aici se pune si urda amestecata cu marar. Pe cealalta jumatate a platoului se pun rosiile taiate clinuri, ardei taiat cat mai mic si branza de oaie taiata cubulete.

Intre acestea se pun fire de ceapa si de usturoi. La sfarsit, peste legume se pune sare si piper, dupa gust. Toate aceste preparate merg de minune cu un pahar de tuica si paine de cartofi preparata in casa.

Vrei sa iti surprinzi oaspetii sau familia cu un preparat romanesc? Pregateste-le rapid un platou taranesc si va veti bucura de un gust 100% romanesc.

Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe