8 rețete de cremă pentru tort foarte simple! Le faci cât ai zice "delicios"!
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- La frigider
- Calorii:
- 400

Caracteristici
Un tort bun se cunoaște după cremă! Așadar, dacă vrei ca tortul tău să iasă cu adevărat delicios, crema este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Nu e foarte complicat și nici nu-ți trebuie abilități de master chef. Trebuie doar să deții rețetele potrivite și plăcerea de a le face. Noi îți oferim mai jos 8 rețete simple ca să faci cea mai bună cremă pentru tort!
Rețete simple și delicioase de cremă pentru tort
1. Cremă clasică custard pentru tort
Crema custard este, în esență, crema clasică de vanilie pe care o găsim în majoritatea deserturilor. În funcție de consistența ei, crema custard are 2 subdiviziuni - dacă este mai llichidă, turnabilă, îi spunem „cremă anglaise”, iar dacă este ceva mai densă, numai bună de umplut ecleruri și choux à la crème, îi spunem „crème pâtissière”.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 1 lingură vanilie
- 50 g făină
- 4 gălbenușuri
Mod de preparare:
Amestecă gălbenușurile cu zahărul, vanilia și făina până când obții o pastă uniformă. Fierbe laptele, apoi toarnă-l în pasta obținută și amestecă. Pune tot amestecul pe aragaz până se fierbe și se îngroașă. Amestecă în continuare ca să nu se prindă de fundul oalei.
2. Cremă de unt (butter cream)
O cremă ușor mai greoaie decât celelalte, după cum se poate vedea din combinația de ingrediente de mai jos. Cantitățile trebuie respectate cu sfințenie, pentru a asigura reușita rețetei.
Ingrediente:
- 1 pachet de unt gras
- 4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 100 g zahăr pudră
- Un strop de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă ouăle împreună cu zahărul, apoi încălzește pasta obținută pe aragaz, amestecând constant. Când s-a îngroșat, ia oala de pe foc, mai amestecă puțin și apoi așteaptă să se răcească. Separat, bate untul împreună cu zahărul pudră într-un bol, apoi adaugă conținutul peste pasta obținută inițial, împreună cu un strop de vanilie. Amestecă și pune crema la frigider.
3. Cremă din lapte condensat și ouă
Ingrediente:
- 200 g unt
- 100 g lapte condensat
- 2 albușuri
- Un strop de vanilie sau 30-50 g lichior
Mod de preparare:
Bate untul topit cu laptele condensat și, după un timp, adaugă treptat albușurile în timp ce continui să bați amestecul. Adaugă vanilie sau lichior pentru o aromă mai deosebită.
4. Cremă din lapte condensat și unt
Ingrediente:
- 1 pachet de unt
- 1 cană de lapte condensat
Mod de preparare:
Aceasta este probabil cea mai simplă cremă posibilă. Tot ce trebuie să faci este să bați untul topit cu laptele condensat până când obții un amestec cu o consistență uniformă. Când e gata, pune crema la frigider și așteaptă să se răcească înainte de a o așeza pe tort.
5. Cremă pentru tort din griș fin
Ingrediente:
- ½ cană de lapte
- 1 lingură de griș foarte fin
- 1 linguriță de zahăr
- ½ linguriță de unt
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecă laptele cu zahărul vanilat și pune-l la fiert. Amestecă grișul cu puțină apă, toarnă în laptele fierbinte și continuă să fierbi la foc mic. Separat, bate bine gălbenușurile cu zahăr și unt, până când obții un amestec ușor și pufos. Adaugă cantități mici din acest amestec peste griș, continuând să bați în tot acest timp. Crema este gata când devine ușoară și aerisită.
6. Mascarpone
Ingrediente:
- 200 g brânză quark (o brânză cremoasă și ușoară, puțin acrișoară, care se găsește de cele mai multe ori în hipermarketuri la raionul Bio)
- 200 ml smântână (33% grăsime)
Mod de preparare:
Scurge crema quark cu ajutorul unei site, apoi amestec-o împreună cu smântâna până când obții o cremă pufoasă.
7. Cremă pentru ecler
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1½ cană de lapte
- 2 lingurițe de unt topit
- 2 lingurițe de făină
Mod de preparare:
Amestecă făina și ouăle într-o cratiță. Separat, încălzește laptele amestecat cu zahărul, apoi toarnă-l cu atenție în amestecul de făină și ou, amestecând încontinuu. Pune crema rezultată pe aragaz la foc mic și amestecă bine până când se îngroașă. Nu lăsa crema să înceapă să fiarbă. După ce s-a îngroșat, ia crema de pe foc și adaugă zahărul vanilat și untul. Amestecă bine, apoi răcește-o rapid folosind gheață sau apă rece.
8. Cremă de unt care se face în 5 minute
Ingrediente:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 1 pliculeț de vanilie
Mod de preparare:
Fierbe laptele, apoi lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Adaugă apoi toate celelalte ingrediente în lapte și amestecă-le până când vei obține o cremă uniformă, de culoare perlată. Acest amestec îl obții de obicei în aproximativ trei, maximum cinci minute.



Surse foto: iStock