Retete pentru aperitive de post

Cuprins
Da, este Saptamana Mare si poate, una dintre cele mai dificile saptamani pentru o gospodina. Acum incep pregatirile pentru Pasti si esti, in permanenta, inconjurata de mirosuri care mai de care mai tentante. Insa, nu numai mancarurile "interzise" pot fi atat de apetisante. Si ca sa iti demonstrez asta, iti propun cateva idei de retete de aperitive de post. Un aperitiv de post este foarte binevenit in momentele acestea.
Aperitive de post - ciuperci umplute
Retetele noastre de aperitive de post incep cu niste ciuperci umplute. Pentru a le prepara ai nevoie de:
6-7 ciuperci
O ceapa medie
1-2 rosii medii
1 cartof
Marar
Ciupercile se curata de pielite si de codite. Se scobesc apoi bine si se aseaza pe o tava. Ceapa trebuie taiata foarte marunt pentru a nu se simti foarte mult. Rosiile trebuie, de asemenea taiate in cubulete marunte. Cartoful va fi ras si scurs foare bine. Mararul se alege si se toaca foarte bine. Poti toca, daca doresti si coditele ciupercilor. Cand toate ingredientele sunt pregatite, poti incepe sa prepari umplutura. Intr-un bol pune ceapa si rosiile si coditele de la ciuperci si amesteca foarte bine. Adauga cartoful si mararul si potriveste de sare si piper. Amesteca timp de un minut compozitia. Dupa aceasta, ia fiecare ciuperca in parte si umple-o. Odata umplute toate ciupercile pune putin ulei intr-o tava si aseaza ciupercile. Da-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
![]() |
Aperitiv de post din ardei umpluti cu icre
Suna foarte ciudat cand te gandesti la un aperitiv de post cu icre, dar sunt chiar foarte gustoase. Bineinteles ca nu vor contine nicio urma de icre de peste, dar nici nu este nevoie.
Ingrediente:
1 ceasca de gris
3 cesti suc de rosii
2-3 cepe
sare, piper, ulei
Ia sucul de rosii si pune-l pe foc pentru a da in clocot. Cand se intampla acest lucru, incepi sa adaugi grisul treptat si in ploaie. Amesteca grisul cu sucul de rosii pana ce va incepe sa se umfle. Cand s-a umflat bine, da-l la o parte de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Adauga apoi treptat ulei si freaca grisul bine, asa cum faci la maioneza. Ramane alegerea ta cat de pastos vrei sa devina grisul. In functie de asta stabilesti cat de mult ulei adaugi. Este de preferat sa nu apelezi la mixer. Icrele vor iesi mult mai bine daca le freci cu o lingura de lemn. La sfarsit, potriveste gustul de sare si piper si adauga, in functie de preferinte ceapa tocata.
![]() |
Dupa cum vezi, nu trebuie sa mananci de dulce pentru a fi gustos. Te poti rasfata la fel de bine si in plin post al Pastelui. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie si te vei bucura de niste aperitive de post cum nu ai mai gustat pana acum.


