Meniul de azi? Ce ai spune de o ciorba de oase?

Cuprins
Ciorba de oase afumate este un deliciu culinar care mi-a incalzit cele mai friguroase nopti de iarna. Pregatita cu o simfonie de ingrediente, la care se adauga cele mai delicioase oase afumate, aceasta ciorba de oase este ideala ca prim fel la orice masa.
Incearca reteta pe care ti-o propun, o combinatie dintre clasica ciorba de oase afumate romaneasca si cateva influente americane pentru o ciorba de oase delicioasa!
Ciorba de oase afumate
Ingrediente:
un os mare de porc, acoperit din belsug cu carne, preferat afumat
2 tulpini de telina, tocate marunt
o ceapa de dimensiuni medii, tocata marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti
sare si piper dupa gust
2 morcovi mari, taiati in bucati de dimensiunile pe care le doresti
3 tulpini de telina, taiate in bucati mai mari
2-3 cartofi mari, taiati in cubulete / taitei - cum preferi
2 morcovi rasi
o ceapa taiata in bucati mai mari
jumatate de cana de patrunjel tocat
2 frunze de dafin
750 ml de bors
o cana de bulion
1 ou (pentru a drege ciorba - este optional)
Pregatire:
- Pune carnea la fiert impreuna cu morcovii rasi, telina tocata marunt, ceapa si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper.
- Adu la punctul de fierbere si apoi redu flacara. Fierbe pana cand legumele sunt moi.
- Poti lua osul din vas si scoate carnea de pe el.
- Scurge lichidul intr-un alt vas si arunca legumele care au fiert impreuna cu carnea.
- Pune din nou lichidul la fiert si lasa sa se reduca un pic. Fierbe borsul separat timp de cateva minute.
- Adauga borsul peste supa scazuta de legume. Adauga bucatile de cartof, morcov, telina, ceapa, patrunjelul si dafinul. Asezoneaza cu sare si piper si fierbe pana cand legumele se inmoaie.
- Adauga din nou carnea si lasa sa mai fiarba impreuna. Dupa ce a mai dat un clocot, adauga bulionul si apoi oul batut (acum e momentul sa adaugi taiteii daca nu ai preferat cartofi).
Adauga orice ingrediente sau condimente care ti se pare ca ar merge. Nu uita, bucataria este o problema de inovatie si inspiratie de moment!


