NU caloriilor, DA pentru o dulceata fara zahar!

Cuprins
Daca esti foarte atenta la silueta ta sau pur si simplu ai ceva probleme de sanatate care nu-ti permit sa consumi prea mult zahar, nu trebuie sa disperi! Fructele au atat de multe zaharuri naturale si o aroma atat de intensa incat o dulceata fara zahar nu e cu nimic inferioara uneia...normale!
Dulceata fara zahar
|
Ingrediente:
- 3 mere mari (cam 600 g)
- o cutie de concentrat de mere neindulcit (300 g)
- 0.5 kg de mure
- 2 ramurele de menta proaspata (optional)
Preparare:
Curata, taie in sferturi si scoate miezul merelor. Taie-le in bucati si amesteca-le intr-un vas adanc cu tot concentratul de suc de mere. Da sucul in clocot. Redu apoi flacara pentru a fierbe la foc mic, acopera si lasa sa fiarba timp de 10 minute. Adauga murele. Pune din nou continutul pe foc si fierbe-l la foc mic, acopera si lasa sa se gateasca timp de inca 5 minute. Ia capacul de pe vas. Mareste flacara la mediu si redu lichidul. Gateste pana cand incepe un pic sa sfaraie, cam 10 minute.
Ia gemul fara zahar de pe foc. Zdrobeste menta si adaug-o gemului. Lasa sa se imbibe aromele timp de 5 minute. Ia menta si pune gemul in borcane fierbinti, sterilizate. Repeta procedura clasica pentru a steriliza borcanele (pune-le in apa fiarta timp de 10 minute).
Incearca cu incredere orice combinatii de fructe pentru dulceata fara zahar si vei vedea ca te vei simti mai aproape de natura folosind doar acele cateva ingrediente simple si usoare pentru un gust autentic!


