Cum prepari cel mai bun pesmet panko

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum prepari cel mai bun pesmet panko
Roxana R
Miercuri, 03.05.2017

Cuprins

Caracteristici

Pesmetul Panko este un preparat de origine asiatică, mai exact japonez, și este foarte simplu de făcut. Poate fi folosit la gătit, pentru a prepara carne sau legume în ulei, în loc de clasicii fulgi de porumb.

Spre deosebire de pesmetul obișnuit, pesmetul panko are fulgi mari, care formează o crustă similară fulgilor de porumb. Marele avantaj al acestui tip de pesmet este că nu absoarbe grăsimea. De aceea, rămâne crocant mai mult timp. Totodată, are o textură ușoară, aerată, fiind ideal atunci când prăjești carne, pește, fructe de mare sau legume. Vei obține o crustă delicioasă și crocantă!

Pesmetul panko provine din bucătaria japoneză, însă este foarte folosit și în alte țări asiatice, printre care Coreea, Thailanda, China, Vietman. De curând, a devenit foarte popular și în Occident. Spre deosebire de pesmetul obișnuit, care se poate obține din orice fel de pâine și care conține și coajă, pesmetul panko se face numai din pâine albă, fără coajă.

pesmet panko

Numele de „panko” provine tot din limba japoneză și înseamnă „pâine în bucățele mici” (pan = pâine, ko = bucăți mici).

Iată cum poți prepara și tu un gustos pesmet panko!

Ingredientele necesare:

- o franzelă albă.

Modul de preparare:

  1. Taie pâinea în felii mai groase, îndepărtează coaja, apoi taie feliile în cubulețe.
  2. Pune cubulețele de pâine într-un robot de bucătărie sau într-un blender, ca să obții fulgii mari de pesmet.
  3. Pune fulgii de pâine pe o hârtie de copt, într-o tavă, și lasă-i la cuptor până când sunt uscați, nu rumeniți. În mod normal, durează între 6 și 8 minute.
  4. Scutură foaia de copt de două ori în acest interval de timp, ca să se întoarcă fulgii pe ambele părți și să nu se rumenească. Fulgii nu trebuie să fie prăjiți!
  5. După ce s-au uscat, scoate repede pâinea din cuptor și las-o să se răcească.
  6. După ce s-au răcit, fulgii pot fi păstrați în congelator, într-o pungă resigilabilă din plastic, chiar și câteva luni.

Iată cât de ușor este să prepari pesmet panko! Încearcă și tu această rețetă asiatică foarte simplă și folosește pesmet panko la prăjit, pentru a obține preparate mai gustoase și cu mai puțină grăsime.

Vezi și cum se prepară Sarmalele în foi de ștevie, bune ca la mama acasă

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 03.05.2017
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 03.05.2017

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe