Cum sa faci galuste de gris pufoase, pentru supa

Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cum sa faci galuste de gris pufoase, pentru supa
Andreea Gluh, redactor
Vineri, 06.07.2018

Cuprins

Caracteristici

Supa de pui este o delicatesa care trebuie neaparat savurata in sezonul rece, mai ales ca ea te poate feri de raceala. Pentru a o face mai satioasa, poti prepara si cateva galuste. Cum stim ca nu este usor sa obtii unele cu adevarat pufoase, ne-am gandit sa iti dam o mana de ajutor si sa venim cu o reteta si cu cateva sfaturi in acest sens. Asadar, afla si tu, in cele ce urmeaza, cum sa faci galuste de gris pufoase, pentru o supa delicioasa!

Galustele de gris pufoase - adaosul magic pentru supa ideala

Ingrediente:

  • 2 oua proaspete
  • 100 gr de gris
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei

Metoda de preparare:

  1. Bate cele doua oua intr-un bol si adauga, in acest timp, sarea si bicarbonatul de sodiu.
  2. Odata ce galbenusul si albusul sunt omogenizate complet, toarna gris in ploaie, amestecand in permanenta cu o furculita.
  3. La final, incorporeaza si uleiul, continuand sa omogenizezi compozitia. 

Amestecul pentru galustele pufoase de gris trebuie sa aiba o consistenta usor vascoasa.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a adauga galustele in supa: 

  1. In primul rand, scade intensitatea focului, astfel incat supa de pui sa fiarba incet. Daca nu vei respecta aceasta regula, galustele se vor sfarama.
  2. Apoi, cu o lingura obisnuita din metal, umezita cu putina apa rece in prealabil, ia din compozitia pentru galuste si adauga in supa.
  3. Repeta procedura de cate ori este nevoie, pana cand termini compozitia din bol, avand grija sa uzi cu apa rece lingura de fiecare data. In acest mod, galustele nu se vor lipi de metal.
  4. Lasa galustele din gris sa fiarba in oala acoperita cu un capac timp de 7-10 minute. Cand timpul a trecut, supa este gata!

Pofta buna!

Galustele de gris pufoase nu sunt greu de pregatit si, in plus, ii confera supei tale un aspect apetisant, dar si un gust deosebit. Incearca si tu aceasta reteta si vei primi o multime de complimente pentru talentul tau culinar!

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Vineri, 06.07.2018
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Vineri, 06.07.2018
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Vineri, 06.07.2018
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (44)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe