Cum sa faci pască fără aluat după rețeta lui Teo Trandafir
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
De când a făcut-o publică, rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir a devenit, fără efort, una dintre cele mai populare rețete de pască din România. Și nu este de mirare, având în vedere că este cea mai simplă și, cel mai probabil, și cea mai gustoasă, din toate variantele existente. Se face în doi pași și trei mișcări - în nici 10 minute e gata de dat la cuptor -, din o mână de ingrediente ieftine.
Ingrediente pentru pasca lui Teo Trandafir
- 1 kg brânză de vaci
- 10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (mai sănătoase, nu au colesterol)
- stafide
- 4 fiole aromă de vanilie sau de rom
- 350-400 g zahăr sau îndulcitor
- 200 ml smântână lichidă
Metoda de preparare pasca a lui Teo Trandafir
- Într-un bol mare, se adaugă treptat ingredientele și se amestecă bine cu ajutorul unui mixer, pus la viteză medie, până la omogenizarea compoziției.
- Se toarnă totul într-un vas de yena (desigur, dacă nu aveți unul, puteți folosi fără probleme tava în care faceți dulciuri, de obicei, și care nu lipește)
- Se dă la cuptor.
Mențiune importantă: aluatul va crește, așa că nu umpleți vasul până sus sau încercați să folosiți unul cu pereți cât mai înalți.
Surse foto: Youtube, istock